.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 29, 2010

< syuhhhhh,,,,aduhhh P.M.S.....>

Hmmm...
What do you do to reduce the pain of your monthly flow????
I'm in pain... A LOT!!
Takleh study aku dibuatnye!
Aaaaa..... sakit..... huhuhu....

:pandaGeli_21::pandaGeli_21::pandaGeli_21:

Seperti yang kita tahu, sindrom pra-haid atau PMS (Pre-Menstrual Syndrome) dapat dikesan apabila seseorang wanita itu mudah terasa, emosional dan suka marah-marah.

Selalu kita dengar kalau perempuan marah-marah dan cepat terasa mesti dicop
"tengah period la tu", tak pun
"nak period ke, cik kak?"

Heh.

Bagi pendapat aku, benda ni bukan berlaku sebelum berlakunya menstruasi(pra-haid), tapi juga berlaku ketika sedang menstruasi dan kadang-kadangselepas menstruasi.

Soalan aku, bagaimanakah teman-teman atau kawan-kawan lelaki (yang tak paham ape yang kita lalui) menanganinya?

*Aku tujukan pada lelaki yang ade kakak, mak, adik perempuan, girlfriend, besfren pompuan bla bla bla...

Adakah diorang buat dek jer? (Ini akan membuatkan seseorang itu bertambah marah, ye kawan-kawan!)

Jadi, sesiapa yang nak berkongsi pengalaman, dipersilakan bagi pendapat. Aku nak juga tahu. Boleh juga jadi panduan bagi lelaki-lelaki lain. hehehe...

Oh ya!

Tak semua perempuan mengalami sindrom sebegini. Kadang-kadang takdelah moody sangat, atau takdelah kena senggugut ke hape ke...

Tapi most women melalui benda-benda ni.

Selalunya perempuan akan marah hanya sebab benda kecik (atau pun takde sebab langsung!) dan mudah sangat terasa hati lalu merajuk. Nak buat macam mana kan, diorang pun tak nak nampak lemah dan loser macam tu... Ingat seronok ke bila rasa lemah ni?? nampak childish giler...

But that's just how it is!

So lelaki kenalah paham.... Perempuan menjadi sebegitu sebab dah dijadikan begitu. Bukan selalu pun benda ni terjadi... sebulan sekali jer...Tak bolehkah bersabar sedikit dan layankan jer karenahnya?

eh?

Tak betul ek aku cadangkan nih???

Betulla! Sabar je la! Kenapa nak marah-marah or meluat bila perempuan moody??

Ooo... nak kawan time happy-happy je? Time susah-susah dan stress macam ni nak lepaskan diri???

Meh aku libas sesape yang beranggapan begitu!

p/s d c0py dr akak Ryehana

No comments:

Post a Comment