.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 31, 2011

535.50...$$$$$$$$$



alhamdulillah....
walaupon dah habis study,,
tp duit loan still masuk....
hmm jgn jeles tau,,
ini kerana tempoh pengajian miss d percepatkan,,
sepatut nya miss habis mac/11 but,,,,,
dec10 dah hbis..so ada lg 2 bulan utk miss mhabis kan msa di rumah...
hehehehe...
sgt2 TAK SANGKA,,,,
dengar2 kbr duit loan tu sepatut nya dh d stopkan hujung bulan lepas....
tp still masuk..
so ENJOY.
>>>>>>
hihihihihi

Sunday, January 30, 2011

MISS pURpLE vS OLive oyL

dulu masa kecik2,,mis selalu di sama kan dgn olive..ala gerlfren Popeye The Sailorman tu......pott.pottt.....knapa ek???miss masu=ih tertanya2....so bila dh besar ckit ni..miss pon try lah tgok2..rupa2 nyer sbb mis ni kurus mcm olive tu kot..tidak semua orang inginkan badan yang terlalu kurus dan kelihatan seperti watak kartun Olive Oyl kecuali buah hatinya Si Popeye!
hihihiih
tp ada jgk sifat Olive ni yg mis suka.. contahnya

* cewek yg cantik
* BAIK
* pintar
* pandai berkata2 di depan org ramai

"Help! Popeye! Save Me!" — Olive Oyl, "Popeye the Sailor Meets Sinbad the Sailor"

hope ada lah Mr. Popeye yg sudi datang ''save" miss purple,,hik hik hik.


Saturday, January 29, 2011

waLLpurPLe

background Google


theme kat google CHROME


layout utk TAGGED


wallpaper kat dest0p miss purple......

ini smua adalah waLLpurple yg mis purple guna kan utk cik lapPy mis,,,,,
eh silap....
cik lapPy mis ni Jantan taw....
mcm mna mis taw???
nnt mis akn post mcm mna nk cek jantina laPpy kita ni,,okey....
shayyannngg kamoo00...
bubbye...


Wednesday, January 26, 2011

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011!


Hmm...macam tak percaya jer kan mis purple join contest,,,dah lah tu,,tajuk contest tu pon ,,,w0w....mengancam,,perasan jer kan blog mis ni,,,cantik ker????komen lah sikit....

actually mis purple tak pernah pon join mane2 contest sebelum ni,,ni sajer jer nak try,,,,selain dapat promote blog, boleh gak test skill join contest hehehe.....btol tak????

so pada follower dan pembaca blog mis purple,,sudi-sudi lah vote mis purple tau,,mana tau rezeki...
20/03/2011 tu,,,,,,tarikh pengumuman nyer...kebetulan tarikh genap umur mis purple,,,23th..hihihihi,,,hope boleh jadi birthday present..heheheh

untuk maklumat lanjut klik sini


Tuesday, January 25, 2011

LastLy.....Putus cinta?


Sakitkan bila putus cinta. Sakitkan bila kecewa. Kenapa perasaan ini terjadi? kenapa kebanyakan dari kes putus cinta cuma sebelah pihak sahaja yang bersedih/ kecewa? Perlukah kita bersedih/berkabung atas kehilangannya?


Bila putus cinta kita akan rasa sakitnya sebab kita terlalu taksub dengan cinta itu. Bagi kita dialah hidup dan mati kita. sehingga kita lupa pada perkara ini yang kita lafazkan 5 x sehari.

"Sesungguhnya sembahyang ku, ibadat ku, hidup ku & mati ku serahkan hanya kepada Allah seru sekian alam"
Kita sedih sebab rasa dilupakan, tapi untuk ubat hati kita pernah tak kita tanya berapa kerap kita lupa pada Pencipta kita? Kita mengharap keksih kita sms @ call kita berkali2 sehari, tetapi kita lupa untuk 'mengadap' Pencipta kita walaupun cuma 5 kali sehari. Kita sedih bila kekasih kita mungkir janji, tapi sedar tak kita bahawa kita sendiri telah lupakan janji kita pada Pencipta yang kita akan menyembahnya 5 kali sehari. Kita sedih bila kekasih kita mengkhianati kita tapi kita tidak sedar yang kita sedang mengkhianati diri kita sendiri dengan meletakkan dirinya lagi penting dari diri kita sendiri.

Kenapa bila putus cinta, kebanyakannya cuma sebelah pihak sahaja yang bersedih/kecewa?


  • Ini berlaku bila kasih sayang yang kita curahkan tidak seimbang dgn yang kita terima. Bagi kita dialah segala2nya, sedangkan bagi dia kita bukanlah segala2nya.
  • Bila kasih yang terpaut itu ada agendanya yang tersendiri.Dia mendampingi kita atas tujuan dan perancangan sesuatu.
  • Bila sebelum perpisahan itu terjadi dia terlebih dahulu menemukan rawatan untuk hatinya contoh: kekasih baru / aktiviti baru yang boleh menyibukkan dia / apa2 sahaja yang boleh membuatkan dia hilang tumpuan kepada perpisahan.
Perlukah bersedih/berkabung bila kecewa dan putus cinta?

  • Bersedih itu satu naluri. Kalau tidak boleh bersedih maka Alalh tidak akan menganugerahkan kita dgn naluri dan airmata, cuma berpada-padalah dalam kesedihan.
  • Menangis bukan kerana perpisahan, tetapi sedarilah setiap kebodohan (perkara yang sia-sia) yang telah kita lakukan sepanjang perhubungan itu.
  • Bersedih bukan kerana menyesali perkenalan yang sementara itu, tapi bersedihlah kerana kita tidak cukup mengenali sidia sebelum kita mencurahkan segala2nya pada sidia.
  • Bersedihlah kerana kita telah banyak mengabaikan diri kita sendiri dgn meletakkan sidia sebagai keutamaan kita
  • Bersedihlah kerana kita sangat mempercayai janji2 sidia dan kita lupa janji Pencipta bahawa

"Mati itu BENAR, Syurga itu BENAR, Neraka itu BENAR, KIAMAt itu benar"

  • Bersedihlah kerana kita tak boleh melupakan dia, tapi dgn senang kita melupakan pencipta kita
  • Bersedihlah bukan kerana sidia tidak memilih kita untuk mendampinginya, tetapi bersedihlah bila Pencipta tidak memilih kita untuk menjadi kekasihnya
  • bersedih lah bukan kerana kita tadak dapat melihatnya lagi, tapi bersedihlah bila kita tidak punya banyak waktu untuk diabdikan buat pencipta

    Bila kita menyintai kekadang kita lupa hakikat sesebuah perhubungan. Setiap yang bertemu pasti akan ada perpisahannya, cuma masa dan keadaan yang menentukan bila dan dimana. Bertuahlah jika ditakdirkan bersama hingga ke nafas2 terakhir, tetapi andai ditakdirkan ianya separuh jalan, redhalah dengan ketentuan ini, kerana yang pastinya Allah ada rancangan yang lebih baik buat kamu, dan terimalah hakikat bahawa dia bukan yang terbaik antar yang terbaik.

    P/S izin copy dari 0neTasha

    Monday, January 24, 2011

    i lov u BUT i hate u....

    setelah genap 14 hari mis purple x cntact ng putra king....mis purple sgt2 rindu kan dia....apa lagi tadi terdengar lak lagu "bintang 14 hari"- kangen band...lagu tu betul-betul mengenai mis purple ngan putra king tu....14 hari tanpa sms...col...emel..or ym....mis purple tak tahu lah...dia masih syg miss lagi atau tak....cuma 1 jer...bila mis dapat mseg dari Tagged dia..6 hari yang lepas...

    "syg sesngguhnya abg msh mcntai mu wlau apa pun trjdi abg ttp syg n cnta kt syg tau............."

    masa mula-mula buka inbox tu,,,bergetar juga rasa,,,,terharu,,,,sedih pon ada,,,mis purple terharu coz mis purple tahu dia sayang sgt kat mis,,tp kenapa dia sanggup abaikan mis??tanpa pesanan..hilang macam tu jer..dia x rindu kan mis purple ke????
    atau mis purple ada wat salah kat dia?

    Saturday, January 22, 2011

    ...metaF0ra....

    kulayarkan segala anganku,
    kulepaskan semua khayalan jiwaku,
    berpijak di bumi yang satu,
    menggapai tinggi langit biru,
    satu janji di dalam hati,
    satu mimpi yang akan kurai,
    harapanku dalam hidup ini,
    kuingin menggapai cita
    dan
    cinta..;-p.

    Thursday, January 20, 2011

    aDa Ke 0RanG sYg sy???

    pix dr my sis....
    cowie cyg..
    yan amik pic ni...
    tertarik lak ng kata2 tu..
    hmm ada ke org syg sy???
    sapa lah agk nyer ek????
    hope,,sy pon syg org tu....
    v
    v
    v
    v
    v
    v

    Tuesday, January 18, 2011

    aku kangan sama kamo0......

    14 hari ku mencari dirimu
    untuk menanyakan dimanakah dirimu
    14 hari ku datangi rumahmu
    agar engkau tahu tertatihku menunggumu

    aku kangen sama kamu
    apa kamu udah gak sayang aku

    maafkanlah aku lari dari kenyataan
    bukan karena aku tak punyai rasa sayang
    maafkanlah aku mencoba tuk berlari
    karena satu hati engkau pasti kan mengerti

    * kamu pacar terbaikku
    walau hanya sekejab di hatiku

    reff:
    mengapa hanya sekejab saja
    ku merasakan indahnya dengan dirimu
    mengapa hanya untaian kata
    ku rasa tiada sempurna cerita cinta kita

    repeat reff [2x]

    p/s utk dirimu wahai sang putra......

    Sunday, January 16, 2011

    aKu LULUS LJM......

    10.01.2011
    alhamdullillah.....
    akhir nya aku berjaya di dalam bidang aku...
    bak kata my BFF,,,
    sbeklah kaki dh berjaya..sebelah lagi?????
    insyaallah...
    mesti berjaya jugak....
    Congratezzzzz kepada smua mmber yg bersama2 bjuang...
    n tQ so much mOre support sy....
    terutama my geng.....
    MIzi, aRif, aPex,Nisaa.....
    n jgak myhoUsemate...
    1-17......
    iera,ieFa, kak mashi, afzan, hada,kak sha,kak za..n ita...
    tak lupa jugak smua lecturer, c.i,,staff KPTM....
    jasa mu di kenang....
    tak lupa juga mama n abah yg banyak beri smangat...

    i'm coming be a staff nurse U29....




    Sunday, January 2, 2011

    perGi meMbaWa harapan..kembali membawa KejyaaN






    semOga berjaya....
    02 Jan 2011...
    0900 am
    University Kuala Lumpur
    Malaysia France Institute








    02 Jan 2011
    0500pm
    Universiti Pendidikan Sultan Idris
    (UPSI)
    Pendidikan Khas