.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

BAGAIMANA UNTUK MELUPAKAN BEKAS KEKASIH>>>


  1. First sekali, Delete handphone number dia. DELETE SEKARANG! Delete semua nombor dia.
  2. Removed and block his FB account now!
  3. Stop visiting his blog, his wall, his pages, his sites, he's depan rumah, he's jalan, he's lepaks place, STOP IT
  4. Stop asking about him, ni asal jumpa kawan dia je, "Eh dia apa khabar? dah ada orang baru ke?" STOP IT!
  5. Delete email contacts dia, dan buang semua email-email lalu, ecards, atau cara berhubung dengannya.
  6. Stop calling, stop smsing, stop contacting dia ...no last call, stop everything for good!
  7. Kalau boleh, buang apa-apa saja yang boleh mengingatkan dia.
  8. Delete lagu-lagu dan movie cd's yang dia suka. Apa saja pemberiannya yang boleh you mengenangkan kisah lalu, jangan bagi balik kat dia, tetapi BUANG!
  9. Lose everything, every single thing hingga tiada cara nak trace balik lagi.
  10. Okay, yang terakhir sekali adalah MEMAAFKAN DIA. From your heart dengan tulus dan ihklas, maafkan dia… biarlah dia pernah menjahati kita, pernah curang dan menghancurkan hati kita, it’s okay itu antara dia dan Tuhan, yang penting… dengan memaafkan dia, kita sudah terlepas darinya. Selagi kita menyimpan marah dan berdendam selagi itulah kita tidak akan dapat melupakannya.

Tuesday, February 22, 2011

Do you want to get a Korean name?

There is also another way to get your Korean name:

I. Surname : Korean surname is the last number in your year of birth.

- 0: Park

- 1: Kim

- 2: Shin

- 3: Choi

- 4: Song

- 5: Kang

- 6: Han

- 7: Lee

- 8: Sung

- 9: Jung

II. Middle name : is your month of birth .

- 1: Yong

- 2: Ji

- 3: Je

- 4: Hye

- 5: Dong

- 6: Sang

- 7: Ha

- 8: Hyo

- 9: Soo

- 10: Eun

- 11: Hyun

- 12: Rae

III. Name : is your date of birth .

- 1: Hwa

- 2: Woo

- 3: Joon

- 4: Hee

- 5: Kyo

- 6: Kyung

- 7: Wook

- 8: Jin

- 9: Jay

- 10: Hoon

- 11: Ra

- 12: Bin

- 13: Sun

- 14: Ri

- 15: Soo

- 16: Rim

- 17: Ah

- 18: Ae

- 19: Neul

- 20: Mun

- 21: In

- 22: Mi

- 23: Ki

- 24: Sang

- 25: Byung

- 26: Seok

- 27: Gun

- 28: Yoo

- 29: Sup

- 30: Won

- 31: Sub

----------------------------------------------------------------------------------------------------

credit: got this off 2oneday forums

p/s: klik sini Korean Name Generator


p/s : nama mis purple dalam bahasa korean.......Han Sung Byul.... mcm best jer ..kawan2 try lah yer....

pengisian jiwa..

Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail hendaklah kamu mengambil terus ikan itu. Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup…

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang. Setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya. Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…


Jika kamu menadah air biarlah berpada. Jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar memenuhi keperluanmu. Kerana apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang sedangkan jika kamu cuba membaikinya, mungkin ia masih boleh digunakan lagi…

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa. Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan kesilapan, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya, boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya…


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya lagi. Kamu akan menyesal…

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu. Menyayangimu. Mengasihimu. Mengapa kamu berlengah dan cuba membandingkannya dengan yang lain? Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga yang akan menyesal……

Petua Untuk Pengantin Perempuan

Laranglah bakal pengantin perempuan daripada memakan dan meminum 4 jenis makanan pada

minggu pertama perkahwinan iaitu :

1. Susu

2. Cuka

3. Coriander (Ketumbar)

4. Apple Masam

Saidina Ali r.a bertanya : "Wahai Rasulullah, mengapakah 4 jenis makanan ini dilarang?" Baginda menjawab : "Kerana rahim perempuan itu kering dan sejuk, dengan sebab dari empat perkara (makanan) ini untuk menghalang dari dapat anak. Sesungguhnya tikar di penjuru rumah adalah lebih baik daripada perempuan yang tidak dapat anak."

Saidina Ali r.a bertanya : "Wahai rasulullah, mengapakah cuka itu di larang? (semasa haid dan semasa minggu pertama perkahwinan)." Baginda menjawab : "Apabila ia minum cuka semasa haid, sesungguhnya haidnya itu tidak akan bersih selama-lamanya secara sempurna .

Ketumbar (Coriander) mengganggu haid di dalam perut dan menyukarkan kepada kelahiran. Epel masam memotong haid sebelum masanya.

100th

wahh.
apa tu 100th??
hmmm, actually tu adalah bilangan entryt yg mis purple dh post kat cni,,
hampir selama 1 tahun...
kira ckit lah kan..
kdg2 idea nk tulis ada,,
tp line lak poblem..
huhuhuhu
so untuk entry kali ni,,
mis purple nk post tentang makanan,,
siap ng resepi sekali tau...
apa dia ek???
hihihihi
rajin kan mis purple ni...
v
v
v
v
jeng jeng jeng

``MAKARONI GORENG~~

bahan-bahan
150 gm makaroni
1 kiub ayam Knorr
ayam yang di potong dadu
sayur campur
cili api
bawang putih
garam
serbuk perasa
minyak masak

cara-cara
1. rebus kan makaroni sehingga kembang
2. angkat dan tos kan
3.panaskan kuali,,dan minyak masak
4. tumis bawang putih
5.masukkan ayam yg telah d potong dadu
6.masukkan sayur campur
7.masukkan serbuk perasa, garam, dan kiub ayam knorr
8.masukkan makaroni yang telah d toskan
9. campurkan sedikit cili api yang telah di tumbuk halus
10. gaul sehingga rata
11. siap ...!!!!!!!

Sunday, February 20, 2011

.....L0n3Ly.....


To my friends who are (SINGLE).....
love is like a butterfly.... the more you chase it, the more it eludes you... but if you just let it fly, it will come to you when you least expect it.... love can make you happy but often it hurts, but love's only special when you give it to someone who is really worth it.... so take your time and c
hoose the best.... :)

To my friends who are (PLAYBOY/GIRL TYPE)...
never say "i love you" if you dont care.. never talk about feelings if they arent there... never touch a life if you mean to break a heart... never look in the eye when all you do is lie... the cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in love when he doesnt intend to catch he
r fall and it works both ways..

Love isnt about becoming somebody else's "perfect person", it's about finding someone who helps you become the best person you can be...

Wednesday, February 16, 2011

renungKAN

“Jika anda meniduri kekasih pada 14hb Februari (hari kekasih),
kekasih anda akan memberi berita baik pada 10hb Mei (hari ibu)
dan anda akan mempunyai anak pada 14hb November (hari kanak-kanak sedunia)
jika di lihat pada aspek perubatan.
Anda dinasihatkan jangan cuba perkara ni pada semua kekasih anda
kerana anda akan mendapat berita buruk pada 1hb Disember(hari Aids sedunia)”

Tuesday, February 15, 2011

ya Rasulullah


malu rsnya mengatakn cinta......
krn aku insan biasa..
sedangkan dia insan mulia.....
saLam MauLiduR Rasul..

Marilah kita bermusahabah diri…
Memperjuangkan Kalimah Allah sehingga mati..
Agar terus terjamin kehidupan kita nanti…
Bahagia di dalam syurga kekal abadi….....

ya Rasulullah....kami rindu akanMu.... :'(

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ



SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL
1432 HIJRAH
BERSAMAAN 2011 MASIHI
KEPADA SEMUA MASYARAKAT YANG BERAGAMA ISLAM...

Monday, February 14, 2011

I HATE U..BUT I LOVE U.....

CINTA DATANG DAN PERGI.........

tentang perasaanku,,,
aku x kan lelah menunggu hingga waktu ajal dtg mnjemput ku,,
xkn pernah ada sesal ku utk mnuggu mu...
sampai mati akan ku tetap menunggu mu..

aku mohon,,
sayangi lah diriku di dlm hdup mu...
dan kamu jgn kasar2 lagi,,
dgr lah pujaan hati,,
aku mohon mngerti lah kita jgn bertengkar lagi..
hadapi ini dgn hati dgr lah pujaan hati...

aku tak tahu apa yg ku rasa kan di dalam hatiku....
berikan cinta mu,,juga syg mu.....
ku berikan cinta ku,,juga syg ku...

dalam hati ku ku cinta pada mu....


kuih-muih

everyday...
every morning
i wake up early...
i do this...
help my mama...
at warung nasik lemak....

pau goreng

pau kukus

kuih ketayap

karipap

~~ mari2...come here..my mama warung nasi lemak....
hihihihi
part tyme...
tolong mama
sebelom aku bergelar cik Misi....
Luv u mama.......

Friday, February 11, 2011

AKU KAH????

v
v
v
v
v
v

pernah suatu ketika dulu,,,
ada sumeone yg hntar mms ke mis pix ni..
katanya,,iras wanita lam pix ni mcm mis...
adakah???
ishhh tp kdg2 mi pun TERPERASAN mcm tu,,,
mis tkejut juga,,
kalo betul lah...
waahhhhh..
so teruja....
hihihi..
aper pon TQ pada yg dh edit pix ni...
mis pernah jejak si tukang edit..
katanya dia hanya mengambil dr internet pix tu..
n try edit..

Thursday, February 10, 2011

CHAPTER 5

chapter 5
- kerana hati kamu terluka lagi,
cerita yang sukar untuk saya garapkan.
usia muda mendorong kamu untuk disayangi
dan dicintai,
jadi kamu haruslah matang dalam situasi.
cinta datang dan pergi.
impian datang dan terus datang,
jangan biarkan ia lepas berlalu pergi.
tinta dan air mata kamu haruslah kena pada tempatnya,
sempurnakan impian kerana sayang akan datang kemudian.
perjalanan masih panjang tulislah cerita kehidupan dengan perasaan yang luhur,
teruskan impianmu.


p/s tQ wak.......Prince SEVEN

perCINTAan


Cinta pertama adalah kenangan,
cinta kedua menjadi pengajaran.
Dan cinta yang seterusnya
adalah
satu keperluan
kerana hidup tanpa cinta
bagaikan masakan tanpa garam.
Lantaran itu bajailah cinta
yang di anugerahkan itu sebaik-baiknya,
agar ia terus mekar
dan
wangi sepanjang hayat mu....


Tuesday, February 8, 2011

JeNjaLaN

Hutan Lipur Lentang


z0o negara

sempena CNY baru-baru ni,
mis purple n famili g holiday..
jalan2 jer...cuci mata..smbil release tensen....
kata abah jom kita g zoo negara..
sebab lebih 10 tahun kmi tidak
ke sana...hmmm amat memeranjat kan bila nak beli tiket..
see,,dulu juz rm4 seorang..berbanding skunk rm25 seorang....
waduhhhh.......nipis wallet mis...
sbb mis janji nk blnjer,,,hihihi..
anyway,,
selama lbh 5 jam kami mehabiskan masa dlm zoo tu...
sampi rsa nk tercabut kaki pusing kwasan haiwan2 kesygn tu,,,
hihihihihi


i~City

Tuesday, February 1, 2011

krisis sebenar darurat di MESIR

ALLAHUAKBAR!!!!!!!

Kalau anda bukan duduk di bawah batu, pasti ada terdengar berita mengenai revolusi rakyat Mesir menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak.

Kalau anda membaca post ini, harap boleh sebarkan di facebook, twitter, blog, tumblr masing2. Kalau boleh biar satu Malaysia tahu sebab ianya sangat penting. Ini melibatkan keselamatan, maruah, nyawa dan masa depan lebih 6000 pelajar Malaysia di sana. Kita harap dengan tersebarnya maklumat pihak kerajaan dapat melakukan tindakan yang sewajarnya.

edit: angka sebenar jumlah pelajar Malaysia di sana tidak diketahui, tapi ada sumber memaklumkan terdapat 11,000 rakyat Malaysia tinggal di seluruh Mesir.

edit 2 : beberapa rujukan telah ditambah.

edit 3 : Nampaknya kita telah nampak beberapa tindakan daripada kerajaan mengenai isu ini. Syabas, dan beberapa update daripada pembaca juga boleh dilihat di ruangan komen.

Ringkasan : Rusuhan dan darurat di Mesir adalah berpunca daripada revolusi rakyat menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak. Revolusi ini diinspirasikan daripada revolusi tunisia baru-baru ini dan dijangka banyak negara timur tengah akan turut menurut jejak langkah rakyat Tunisia dan Mesir untuk ber-demo.

Hosni Mubarak ialah diktator yang memerintah Mesir selama 30 tahun, dan mungkin anda tidak tahu Hosni Mubarak adalah pemerintah kejam, perampas harta rakyat dan juga sekutu US dan juga menyokong Israel. Media Malaysia kurang melaporkan berita mengenai ini dan ramai yang tidak tahu, ingat Mesir…bunyi Arab tu semua aman…semua baik-baik ke? Dah jadi riot baru kecoh satu dunia.

1. Huru-hara dan rusuhan di hampir semua tempat di Mesir

Rusuhan berlaku merata-rata tempat, orang awam bertempur dengan polis dan tentera…ramai terkorban, ramai cedera parah. Orang yang tak bersalah pun boleh jadi mangsa tanpa sedar.

2. Internet, Komunikasi Telefon Bimbit disekat

Dah beberapa hari sejak kerajaan Mesir menyekat Internet dan komunikasi telefon bimbit serta servis blackberry. Menyukarkan orang ramai untuk berhubung.

Ramai ibu bapa di Malaysia risau keadaan anak mereka di Mesir yang gagal dihubungi dan tidak tahu keadaan terkini isu di sana.

3. 5000 banduan terlepas dari penjara

Antara kes “prison break” terbesar setakat ini…5000 banduan telah terlepas dari penjara. 5000 tu jumlah yang sangat ramai, dan agak-agak apa banduan yang dah lama kena penjara akan buat bila dah terlepas? Dengar2 banduan pula spesies ganas2 yang terlepas.

Tak mungkin mereka insaf…yang pasti keganasan meningkat dan ramai menghadapi ancaman teruk.

sumber: http://goo.gl/KDkfI

4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak

Dengar berita ada pelajar Malaysia di Mesir yang telah menjadi mangsa rogol dan rompak. Rumah yang didiami mereka dicerobohi dan mereka tinggal dalam ketakutan.

Ini bukan perkara main-main kerana melibatkan maruah dan nyawa rakyat kita sendiri. Minta pihak kerajaan Malaysia memandang serius perkara ini, sebab kalau ikutkan coverage di akhbar dan tv sekarang memang langsung tak dipandang serius.

edit : Berikutan ada menyangkal point ini…ada baiknya anda lihat blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita dan mungkin rujuk entri ini juga

http://goo.gl/iE5Y4 dan juga http://goo.gl/aU1uI

5. Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan

Tahu tak apa masalah besar bila darurat berlaku? Ramai akan menghadapi masalah tempat tinggal sebab macam dinyatakan di atas, kena ceroboh, kena bakar dll. Nak makan pun susah, kedai mana yang berani buka time kecoh-kecoh macam nie.

Lagi parah bila ada kemalangan, luka-luka dan terkena penyakit. Silap-silap dari sakit ringan-ringan boleh maut sebab tak dapat rawatan sebetulnya.

6. Airport, Balai Polis, Kereta diserang, dibakar

Lapangan terbang diceroboh dan di serang, dan segala urusan penerbangan banyak yang terpaksa di batalkan atas sebab keselamatan. Yang selamat hanya mereka yang ada pesawat peribadi.

Balai-balai polis dan kereta serta kenderaan di jalanraya banyak yang dibakar oleh perusuh. Terdapat juga insiden pihak tentera melanggar perusuh dengan kereta.


p/s untuk maklumat lanjut sila klik sini

35 VS 23

Capt Eddy: kalau padi kata kan padi

tak saya tertanpi tanpi

kalau sudi katakan sudi

tidak lah saya ternanti nanti.....


isap roko tembakau cina

asap keluar berbunga bunga

wahai cik wanii saya bertanya

cicin di jari siapa yang punya....


p/s apakah maksud nya???????