.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 26, 2011

happy earth hour.......

Earth Hour merupakan kempen bermotifkan selamatkan bumi yang dianjurkan oleh WWF juga dikenali sebagai World Wildlife Fund.Aktiviti kempen ni selalunya diadakan pada setiap hari sabtu pada bulan Mac setiap tahun,Pada tarikh ini selalunya lampu akan dipadam selama sejam untuk menghayati tentang perubahan iklim yang amat ketara berlaku pada bumi sekarang ni.


Earth Hour adalah program berunsur kecintaan alam yang pada mulanya dilaksanakan di Australia. Melihat inisiatif mulia ini, program ini mula dilakukan kalau tak silap di 38 negara. Program ini terus berkembang menjadikan peserta negara dunia meningkat kepada 128 negara. Seluruh dunia akan menutup alatan-alatan berkaitan elektrik selama satu jam pada Sabtu terakhir bulan Mac setiap tahun.


Eiffel Tower, Twin Tower dan ribuan mercu tanda setiap negara juga menyertainya. Jutaan penduduk dunia juga menyokongnya. Ayuhlah, jadi satu di antara mereka!

creadit: ohdaus

p/s jom malam ni kengkawan mis,,,kita off smua lampu yg ada,,,termasuk lampu lptop...hihiihihih...hanya selama 1 jam bermula jam 8.30mlm-9.30mlm,,,,,,,,,,,sebagai sokongan kepada bumi kita!!!!!!

No comments:

Post a Comment