.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 2, 2011

HARGA MINYAK Ron 97 NAIK LAGI.........

APA???.....harga minyak Ron 97 naik lagi sebanyak 20 sen...adoiii.....

"mis,,,nape plak ko sibuk hal Ron 97 ni...ko ada kereta ke"

aaahla...mis tak ada kereta rupanya..lupo plak mis..kalau mis ada kereta pon mis takkan guna Ron 97 ni...pasti akan guna ron 95, pam kuning. Al maklumlah, orang susah, mana nak pakai minyak mahal-mahal.
..tula orang melayu takde sensetiviti terhadap kesengsaraan orang lain...

okla...daripada mis terus mengarut tanpa henti biarla mis olah sikit apa mis baca kat MALAYSIA KINI ni..tahun ni dah dua kali harga Ron 97 ni naik...kali terakhir bulan Januari...harga Ron 97 ni naik sebanyak 10 sen hari tu...

Dan mulai esok berita gembira untuk pengguna BMW 5series dan Mercedes S class mulai esok harga Ron 97 naik sebanyak 20 sen kepada RM 2.70 seliter....sape yang dah order BMW tu copeikla cancel...boli Honda City cukup..jimat minyak..

Kesiankan...nak buat camner...harga Ron 97 ni ikut harga pasaran dunia...papepon harga Ron 95 kekal, tapi subsidi kerajaan lagi bertambahlakan...heheh

Harga lama – Petrol RON 95 – RM1.90 seliter.

Harga lama – Petrol RON 97 – RM2.50 seliter. Naik 20 sen < harga baru RM 2.70 >

Harga lama – Diesel – Kekal

Harga lama- Minyak tanah – Kekal

Harga minyak diesel, ron 95, dan minyak tanah, serta minyak masak seperti biasa.


p/s-pakaila kereta yang murah..heheh
p/s/s --Ron 97 hanya untuk Kereta 2.0 keatas..


1 comment: