.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

luv U

di saat hatiku mulai pudar dan tawar kepadamu...
kau hadir....
membasahi segala kekeringan yg melanda..
kau berikan aku semangat dan kini
ia berbunga kembali....
kembali menggebu2...

terima kasih sayang.............


wat research tu baek2...semoga cepat boleh kita mcm dulu lagi yer syg..cyg kangen lorhh..
.

Tuesday, June 28, 2011

Monday, June 27, 2011

MESS NITE~~ tudm

apa tu mess nite??
makan beradat ala tentera la...
mis terlibat ker??
oh Tidakkk...
mis hanya lah sebagai waiter pada malam tu...
cute x???
baju pinjam..
heheheh..xder amik pic sgt....
bz dok wat reheasel nk kuar masuk ballroom tu...
20x...kena serve mknann & wat clearing....
setiap kali muzik berbunyik..
waiters kena berjalan msuk secara beratur utk serve mknn...
lucu pon ada....tp ini pengalaman lar.....
kalo dpt partner askar..
myb leh merasa kan..
hihihihiih

inchek Neo....agak2 kita ada x mkn malam beradat mcm ni?? hehehehhe

farewell Encik Rashid~~ bos Lepar Hilir 6

barisan peneraju Ladang Felda Lepar Hilir 6


mis purple n da cute sister


angah, abby, mama n ika


bos~ Inchek Rashid


barisan pembakar semangat para pekerja


bertemu dan berpisah adat manusia biasa......

jenjalan kat Taman Esplanade in Kuantan

Taman Esplanade


wif nisaa'~~my Bff..hope ko dpt lah yer iv tu...leh g kat cni slaloo kannnn


wif Iera~~selaku our driver..Tq erk bwak si biru utk angkut kitorg....


muka miss sgt letey lorh....dh x bmaya

hope 1 day kita dpt hangout sesame lai..leh lepak lame2 smbil gosip2 kan..hahhaha

Sunday, June 26, 2011

jauh dimata jauh jua dihati

mereka tak mmpu fahami ape yg kte rase...berat mata memandang...berat lg haty menanggung...memendam itu amat menyakitkan..bahagia tercalar luka...diam bkn bermakna lupa...tp keadaan memaksa...kena la faham..indahnya bicara kamu...tersusun rapi demi menjaga satu perasaan agar tida yg terluka...Rindu itu tetap ade...akn terus kekal...



mahu saja di campakkan segalanya di laut dalam ...majuk itu indah???
jgn di buang rindu itu,,kalau di buang tanda syg padanya dah tiada....sekeping mesej dah cukop bermakna menandakan kite tetap di hargai n msih di sayangi...krn kite dah di jelaskan lbh awal knp n mengapa kite x mampu slalu dpt berhubung..harus ingt n faham keadaan,,,diam bukan beerti lupe...

di anugerahkan sekeping haty...yg kadangkala sensitif..kekadang mudah tersentuh..kadang2 degil...namun, mis tetap bahagia dgn kurniaan ini,,,kawan yg sentiasa memahami..tapi ketahuilah mis ni bukan sape2...mis hanya manusia biasa..yg cuba untuk berubah ke arah yg lebih baik...namun kerinduan itu x pernah padam...


jika kejujuran kite meresahkan hati seseorang,,,jika keterus-terangan kite menganggu tidur malam seseorang, jika ape yg terkeluar dr suara haty ini menjadikan org len terasa disakiti maka pohon maaf padanya atas ketidak puasan haty itu memendam perasaan...kejujuran amat berat dan terkadang kite merasa tidak berdaya dan serba salah dgn kejujuran sendiri....

"Berkata benarlah walaupon ia pahit"- pepatah arab...

Friday, June 24, 2011

oh TIDAKKKKKKKK.......

maaf kan sy kalu mengganggu...maaf kn sye pasal ptg td..sye hnya nk bgtao ttg pkara yg sdikirt mnggu sye...bkn x hargai pe yg awk da buat cuma awl x rse ke ianya tlalu cpt...??? sye bangga punyai awk...cme utk prmulaan nie..biarlah pkara tu hnya kta je yg thu....x nk nnt x mnjdi..kte yg frust x mnntu...n sye mntk dgn awk...kalu sye tgur,,n awk x pasti npe sye tgur...tlg jgn wat tndkn sndri...x slh kalu awk tnye knpe....jji awk fhm npe sye tgur,,,sye da jlaskn pd awk pe yg jd td,,,skunk nie tpulg kt awk...sgala kputusan awk sye folow je..fikir la msak2..


biarlah rasia.....

Wednesday, June 22, 2011

hanyalah sementara......

sangat2 tersentap...
bila inchek Neo cakap dia X BPE MINAT la nk wat gitu...
(( about status our relationship kat fb))
*
*
*
DENGAN ALASAN YG PANJANG MELEBAR....
~~sya x tao awk pikir mcm mner..npe bnde2 cmtu efek pd hubungan kte..pnting ke tuk tnjuk kn kt org len yg kte de hubungan....? pnting ke tuk bg tao kt org psal hbungan kte..pdehal hbgan kte msh d prgkat awl..kte msh dlm prgkat mngenal dgn lbh dlm lg antara masing2....mcm2 bleh jd...blom smpai thap tuk bg tao ngan org len yg blmtntu knl or faham dgn kte...mcm2 org boleh judge kte...sye x suke org yg kte x knl...nk wt judgement kt ye mhupown awk......
1912 pm
21 june 2011

>>>> dan sbg respon pada jawapan inchek Ne0 tu...mis purple dgn haty yg sgt2 terluka..telah meremove inchek Ne0 dn terus block yer dr fb....sbg selagi mis still jd fren list inchek Neo...mis akn selalu terjah fb dia..bce komen2 dia....sdgkan mis takot nk tulis or conteng pe2 lgi kat wall fb tu....incek Neo lak..x pernah nk tengok pon setiap status yg mis post..smua di tuju kan kpda inchek Neo...so bila dh block...mis x kan jmpa fb dia lagi....WALAUPON>>> mis sgt cedey ng tindakan mis tu..

kerana CINTA & SAYANG ku padamu....ku pertahankan hati ini dari terus menangis mengenangkanmu....Inchek Ne0

Tuesday, June 21, 2011

Monday, June 20, 2011

Perodua Myvi Baru D54T Mystical Purple

249992 1858139850833 1160975555 31705987 3134299 n New Perodua Myvi 2011 Model

dah tengok myvi baru? diberi nama Perodua Myvi Elegance D54T . datang dengan 2 jenis model berbeza iaitu 1.3 Standard, Premium, Elegance dan juga 1.5 Special Edition and Extreme, Perodua Myvi Elegance (automatik dan cat metalik).

Warna?
ada Mystical Purple (Ungu), Medallion Grey (Kelabu), Glittering Silver (Perak), Ebony Black (Hitam), Pearl White (Putih Mutiara) dan Ivory White (Putih)

harga?
RM 43,900 (asas) sehingga RM57, 908.dengan bayaran muka serendah RM400



miss nak beli 1 nanti,,hope cepat2 lar dpt kerja..leh beli kannnnnn

heppi father day...2011






selamat hari bapa...
kepada ayahanda Che Sub bin Saad....
along sayang abah....



blog berwajah BARU

V
V
V

jeng...jeng..jeng......

alamak..yg lama mis x sempat nk screen shot td..huhuhu

TESting

hai....mis nk try kotaK blockquote mis ni..jd ker x..hehe..

inchek Neo..i love u..

trip to PUTRAJAYA

masjid Putra


abah, alif, angah n mama


mis purple

angah n abby


mis purple n angah



jommmm........

sgt kecewa

tungu punya tunggu..
last2 inchek Neo cakap..
dia balik lewat.
sebb dia kua ng mmber..
huh so frustrated lor,
ngat mlm smlm nk ngengader n gedix ng inchek Neo.

Sunday, June 19, 2011

bila TERASA rindu

pernah tak haty korg rasa kuat sgt nk jumpa ng sesorg, atau skurg2 nyer kalo org tu ja0,, rse nk col jer ..myb rindu kot...

Tapi,,tetap korg rse takutnya nk col,,mgkinkah akn di angkat...???
mgkinkah akn di layan???
atau mgkinkah akn di letak begitu saja???


kalo d angkat,,,mgkin dia sdg sibuk dgn urusan dia atau sibuk dgn peminat dia..
(cam kwan ng retis lak..heheheh)
sabar jelar~~~~
ada jodoh ada lah tu kan...kan..kan...
tetiba EMO lak..
hehehehe

copy paste dr mkhafiz

sangat TAK suka



sekarang...
mis rasa sngat2 sunyi lor...
masih setia mnunggu Nokia 2700 ni berbunyik...
sejak blik kijo td...
smpai lh skrg....
dah 2 jam lbh tgu..
n still akn tgu...
katanya..
Inchek Neo kat fakulti...
tgh der kje ckit...
hope la cepat2 siap...
nk wat super Sunday ni...
leh borak lelamer ng dia..
windu wehh.......
dah la semalam tggu dia blik sampai mis tertido,,
sdar2 dh subuh..
tgok2 msj dr incek Neo..
" dah balik...~~ 2 am
aduhh....dah x dpt nk col dia...
pg td mis kje lak...
x dpt nk col dia...
hmmmm.......
incek Neo..
cepat lah balik.....
nak msj awk ni...
byk mnder nk cter...n nk luah...


p/s mis harap tahap anxiety mis masih dapat di bendung lagi.....~~incek Neo, mis mintak izin nk msg ng lelaki lain,,boleh...???(( mood gatal n ngader2...hahahahahah)))


resah tanpamu

sayang aku tahu
kita tak banyak bicara
kau jauh disana
ku menyimpan tanya

sayang aku tahu
kita tak banyak bertemu
namun hanya kamu
yang ada di hati

reff:
jangan sampai kau lukai hatiku
aku resah lalui waktu tanpamu
jangan sampai kau ragukan cintaku
aku takkan membuatmu terluka
meragu... percayalah...

sayang aku mau kita
'kan slalu menyatu
walau kadang rindu
menyiksa batinku

sayang aku mau
jangan pernah kau meragu
walau aku jauh
hatiku untukmu

jangan sampai kau ragukan cintaku
aku takkan membuatmu terluka
meragu... percayalah...

repeat reff [4x]

p/s incek Neo....sy rasa ada yg tak kena dgn hbungan kita sejak akhir2 ni kan...knp? salah sy ker????

Tuesday, June 14, 2011

........

tips cinta jauh

hatiku menjauh..


ntah la nper...sejak 2 menjak ni,,mis purple smakin malas nk update blog...
smua nyer kerana...
setiap hari x der yg menarik berlaku..
hati mis dah x berbunga2 mcm dahulu lagi...
inchek Neo lak asyik bz jer,,
sms pon dh jarang...
col lagi lah dah x der...
ntah la..
mis dah mukai merasa kan semakin jauh jer dr inchek Neo...
dalam fb pon...
inchek Neo dah x sudi nk mis menyemak kat wall fb dia...
wall mis,,lagi lah dia x pernah nk terjah...
knp ek??
jeles lor tgok org lain...
wall penuh dgn komen2 dr si dia...
cakap rindu lah...
cakap sayang lar..
ish2..ish...
nak nanges lak bila mcm ni...
mis rsa sunyi...
xder tempat nk luah perasaan lagi...
kat blog jer lah tmpat mis tulis segala rasa dlm hati mis...
inchek Neo dah lain dah...

v
v
v
v

inchek Neo
knp awk buat sy mcm ni??
awk siksa sy tau x...
dah byk kali sy terasa n menjauh haty ng awk...

myb salah sy gak...
tah la..
namo pikir ape2 lagi..
lebih baek sy mndiam kan diri jer dulu..

Thursday, June 9, 2011

kekasih BARU~~~ SYM



dada mcam kriss Grinlawa gak

disk depan mcam wave punya ja? Roll Eyes

untuk meletak wang hantaran di sebuah kedai motor di area jelutong
down payment 2.0k bulan2=132 higgit selama 2 tahun.

apa macam ok tak!