.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 31, 2011

kasihan di kau





ce cite ce cite...sapa ni???


ambulans....

hey Bro...muke tu..control lah ckit,,,tgok..sememeh sungguh lar...


Seminar Transformasi Keusahawanan Halal di Kem Batu 10, Gambang, Kuantan Pahang pada 30-31 julai 2011


Tuesday, July 12, 2011

HELP........contestholic

hahaha..
title kat ats ni..
ader ke perkataan mcm tu??
huhu
mis reka sndri jer..
rse nyer x der kot word mcm tu..

oke,,,dat word bermaksud
*kegilaan melampau utk join contest...

mizz skang dok sebok pomot link...
dalam fb.
join contest..
hehehehehe

doa kan miz menang contest2 yg mis join tau..
miz ader join 5 contest ni kat fb...feel free to LIKE my pic k..
TQ

*Besties Comel Contest (27 july)- 1st prize
*Cute Girl Photo contest (24 july)- 1st prize
*my 1st GiveAway [Feebie] (17 august)
*Ratu Chantique (20 August)
*Contest EYE look col2 ( 21 August)

"HILANG CINTA"~~ hampir mengalaminya

Mungkin kita sedar dan mungkin tidak… dalam niat baik kita itu, mungkin tindakan kita hanya akan membuatkan pasangan kita menjadi menyampah dan benci dengan cara kita.

Kerana itu jugalah, kita sepatutnya, bukan hanya patut tahu cara menjaga cinta, kita juga patut tahu bagaimana cara, boleh kehilangan cinta itu, agar, kita tidak melakukan kesilapan itu di masa hadapan. ;)

Kita tidak mahu, yang sudah bercinta boleh menjadi hambar, yang baru nak memikat, terus saja ditolak dan yang baru-baru rapat tiba-tiba hilang atau tidak semesra dulu lagi. Betul tak?

Jadi, ada baiknya kita berhati-hati dan elakkan beberapa cara ini atau perangai yang tidak ramai orang boleh terima ini. Mungkin bagi anda, ianya mesti dilakukan atau mesti cakap, atau pun mesti mengajar…tetapi, sebenarnya untuk menyampaikan maksud anda kadang-kadang kita kena biarkan pasangan kita belajar melalui pengalaman. Biarkan dia tahu melalui perbuatan dan kesilapan. Kadang-kadang cara begitu lebih berkesan.

Jadi, Elakkan 8 cara ini. Moga-moga Percintaan anda terus hangat! :-

  • Cara 1 : Terlalu Cemburu – Cemburu boleh cemburu kerana cemburu itu tandanya sayang, kan. Tetapi cemburu sikit-sikit sudah lah. Tak perlulah sampai naik darah, mengamuk, terjerit-jerit macam orang hilang akal. Sehingga bergaduh dan naik tangan. Cemburu sebegitu memang cara untuk HILANG CINTA, …elakkan!

  • Cara 2 : Terlalu Suka Menegur – Menegur untuk kebaikan, bagus. Namun sekiranya kita asyik menegur sepanjang masa, semua yang dilakukan tak betul dan tak kena, sentiasa cuba perbetulkannya… ia pasti akan membuatkan pasangan anda menjadi teramat bosan! Sesetengah orang punya sifat seperti, “Ini tak boleh ni, aku kena tegur, biarlah kalau dia benci pun…” – hehe… like I said earlier, sometimes kita tak perlu tegur dan kena biarkan, supaya dia belajar dari pengalaman.

  • Cara 3 : Tidak Berdikari – Mungkin pada awal perhubungan, pasangan anda tidak kisah dan sanggup membantu anda dalam kehidupan seharian, support anda. Tetapi, jika sekian lama bersama anda masih juga bergantung harap kepadanya dan tidak boleh berdikari, anda akan dianggap sebagai pasangan yang hanya membebankan dia. Lama-kelamaan dia akan bosan, kena pulak datang seseorang yang very independent, habislah you ;)

  • Cara 4 : Tidak ada PROGRESS – Di dalam hidup kita ni, kita kena ada kemajuan atau progress. Ada pasangan yang cakap “Susah senang bersama hingga ke akhirnya” …ya laaa tu! Klau sudah bertahun-tahun masih ditakuk lama, nak kahwin tak ada budget, nak bercinta or dating or tengok movie pun pasangan yang support… Sampai bila nak susah bersama? Perangai sebegini, memang akan hilang cinta! -- Berusaha bersungguh-sungguh untuk kejayaan masa depan anda. At least setiap tahun ada kemajuan walaupun sedikit itu sudah memadai untuk menunjukkan anda berusaha.

  • Cara 5 : Terlalu mengongkong – Binatang lagi benci apabila ia disekat dan dikurung. Apatah lagi manusia! ;) Sekiranya pasangan anda benar-benar cinta, tak perlu nak control dia dan sekat dia dari melakukan apa saja yang dia mahu lakukan. Free kan dia…kalau dia adalah kekasih sejati InsyaAllah dia akan terus setia pada anda walau dimana pun dia berada. Kalau tak setia tu… Alhamdulillah, anda terlepas dari seorang manusia yang hanya akan menghancurkan masa depan anda saja.

  • Cara 6 : Tidak bijak membuat keputusan – Setiap kali ditanya, “Nak makan apa? Nak buat apa? Nak pergi mana?” …jawapan anda hanyalah “TAK TAHU?!” – Perangai sebegini juga akan membuatkan anda bakal kehilangan cinta. Ini adalah kerana anda mempamerkan diri yang tidak bijak membuat keputusan dan tidak tahu apa yang anda mahu dalam hidup. Seperti tiada pendirian hidup. Elakkan dari menjadi seperti ‘Lembu ditarik hidungnya’

  • Cara 7 : Terlalu mengikut kata PARENTS – Hehe…sensitif isu actually kan. Some parents surelah nak anak dia ikut cara dia saja. Some bagi freedom. To me, balance it sedari awal, agar semua pihak happy. Kerana, ramai yang terlalu mengikut kata parents… bujang sampai ke tua! Bukan hilang cinta lagi dah, gelap gelita bayang cinta pun tak nampak dah! So hati-hati…

  • Cara 8 : Effort Hanya sebelah pihak – Okay, this matter adalah untuk both of you! Jika hanya sebelah pihak saja yang berusaha, yang buat itu dan ini, sebelah lagi hanya menerima saja, CINTA AKAN HILANG bila-bila masa sahaja. Jika masih bersama pun, sebenarnya sudah TIADA CINTA lagi. Cinta PERLU bersama, berdua… kalau pentingkan diri sendiri saja …cara anda memang cara untuk HILANG CINTA tidak lama lagi.

Cukup ke tak? Hehe... sebenarnya, banyak lagi dan berbagai-bagai cara lagi anda boleh kehilangan cinta. So, watch out!

Elakkan kesemua cara-cara yang penuh dengan negativity ini. Jika anda berada di dalam mana-mana situasi begini, ianya masih belum terlambat untuk anda berubah. Kerana, hidup ini penuh dengan CHANCES… grab it while you can! And make that changed…

Namun jika anda telah elakkan kesemua cara ini dan juga telah elakkan banyak lagi perangai-perangai yang boleh membuatkan cinta itu hilang…somehow, hilang juga cinta itu, well itu bermakna, sememangnya anda dan dia memang Allah jadikan untuk tidak bersama dan pasti, Allah ada menyediakan orang lain yang cukup manis dan cukup masinnya untuk anda. Cuma masa hanya yang akan menentukannya… all you have to do, is to BELIEVE!

kredit to Brother Love

segala yang baik itu datangnya dari Allah dan segala yang buruk itu adalah datangnya dari diri kita sendiri...


Wednesday, July 6, 2011

REVIEW movie~~ Transformer 3: Dark of the Moon



Transformers 3 Dark of The Moon

Autobots yang diketuai oleh Optimus Prime sekali lagi kembali untuk menentang musuh utama beliau iaitu Decepticons. Selepas kekalahan Decepticons pada 2009 iaitu dalam Transformers 2 Revenge of The Fallen, mereka datang untuk menuntut bela daripada Autobots. Dalam filem terbaru Transformers 3 Dak of The Moon, Autobots dan Decepticons telah terlibat dengan pergelutan di ruang angkasa yang sangat berbahaya melibatkan U.S dan Russia. Sekali lagi khidmat Sam Witwicky dan kawan robot beliau diperlukan untuk menyelesaikan pergelutan tersebut. Dalam Transformers 3, terdapat beberapa karakter baru termasuk karakter jahat dalam bentuk Shockwave (gelombang maybe). Karakter tersebut sudah lama digunakan dalam Transformers dimana ia merupakan pemimpin Cybertron apabila Autobots melawan Decepticons di angkasa.

agak sedey..sbb td mis, angah n dak syedz....x dpt tgok yg 3D nyer...cuma yg 2D jer...aper pon..mmg best...smpai lens mis leh tertanggal..plik n ajaib kan..hahhahahaha

Tuesday, July 5, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU ~~~T0MOK & AYU

1.7.2011



Rahayu atau Ayu yang juga merupakan pramugari Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) menerima mas kahwin berjumlah RM300 beserta sembilan dulang hantaran termasuklah wang hantaran sebanyak RM12697.11 dari pihak lelaki (suaminya Tomok)






mis sgt2 shuker...sbab per???sebab kaler purple tu..dh la tomok ni pernah jd retis yg mis "tergila2 kan suatu masa dahulu..hehehehehe........

skang dh jadik suami org..aper pon..selamat pengantin baru..semoga berbahgia sampai syurga.......~~~~

Monday, July 4, 2011

GENTING HIGHLAND~~~

mis purple~

"boipren" baru

r-lift,, abah,,mama,,angah n ika


amboi abah,,,petik stroberi yer......

mama,,jage2,,KABEL tu kang langgar mama..haiyakkkk

dalam kabel (skyway)...

abby~ yg comel

angah a.k.a hana tajima

mis n mama


2 july 2011......

Bila yg disayangi x mengendahkan diri ini....

~ aku mula mncari yg lain..yg lbih mnghargai..huhu

~sangat kecewa dn hampa sangat...

~xsemestinya dia x endahkan diri kita dia x menyayangi kite...mungkin tiap2 hari dia berdoa utk kite...sape tahu....

~bila dia xterfikir bhw diri ini juga punya maruah dan harga diri.. Akan ku putus utk bawa hati..

~xyah pk sgt... ade peluang cri aje yg laen... sape tahu ng org laen kite lbih dihargai...

~Mmg Sedih... Hmm slowtalk n tny knpe...... Lau xsefahaman wt la kptsn yg terbaek

~sentap!!!

~ce fikir balik, maybe dia ada benda yg serabut fikiran....sy stuju dgn Luqman Hakim, x semesti dia x mengendahkan kita bermaksud dia x sygkan kita....bykkan komunikasi, jgn simpan dlm hati je....

~sedih sangat....n saya rasa saya sedang melalui saat2 ni..(T_T)...

~hati mule terase sayu..huhuhu rase d pinggirkn

SELAMAT PENGANTIN BARU ~~~SUHAIZAT & MUNIRAH





" Ya Allah
Satukanlah hati kedua mempelai ini seperti Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusuf dan Zulaikha dan seperti Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah.
Semoga Allah memberkati dan menghimpunkan kamu berdua kebaikan dan keberkatan di dunia dan akhirat “


"ABG n AKAK.....semoga kekal hingga ke syurga"...

Sunday, July 3, 2011

semuanya kini menjadi RAPUH

ye..sowi..blan nie n bln dpn de bz cket,,,x pat nk luang mse,,,,~23 june

x brape bz...smlm kn ckp lg prefer snyap je...so sye mls nk kco...yela sye kn bz memanjang...~1 july

xpe lah..x sdia lg,,,mne awk tao..awk tao ke pe yg sy tanggung..xpe...sye x nk org terase ble sy bckap or tgur or bg tao pape...ntah la ssah nk ckap..x mnt mrah2 nie..tp slalunya d pksa tuk mrh..x nk la.x nk skit lg..ckup la tu...~ 2 july

ini lah yg saye maksud kn...awk ske wat tafsiran,,kputusan n tndakan ikut suke suke awk je..;pas da wat n tao tndakan tu slh...trus mntk maaf,,,sng kn...kalu sye plak yg wat..sye kne tgu tmpoh yg lme nk kntk mf n awk trima mf tu...nk kne anta ayat2 jiwang...bru nk trima n blk cm biase,,,sye da pnt nk wt cm tu...sye pown x suke nk ckp cmnie...tp awk seolah2 mmksa....mcm x sdar je ape yg awk wat..yg awk tao...sye slalu wat ape pown x bg tao awk...ntah la..sye x tao da nk wat or ckp pe lg..ikt awk la.... ~~ 3 july


inchek NEO....andai nya awk tao...sy sgt2 syg kat awk...sy nk slalu ta0 pasal awk..nk slalu jd org pertama d haty awk...dan antara org2 penting dlm hidup awk...tp sejak akhir2 ni..sy rsa sy dh jao ngan awk...sy dh "xda" awk lagi....sy tao sy jnis suke memaksa....sy mintak maaf...sy dapat rasa kan yg hubungan kita dah hampir ke penghujung nya...andai itu yg terjadi...sy betul2 tak sedia...sy dah x snggup lagi mhadapi perpisahan lagi sekali...myb silap sy... ='((



""jika kamu memancing ikan...gunakan lah mata kail yg tajam dan bila kamu dpt menangkap ikan yg kamu inginkan...jgn sesekali melepaskannya ktn ia akan sakit dan jika kamu mencintai seseorang,,,,cubalah memikat hatinya dan bila dia mencintaimu,,,jgn lah kamu melepaskannya krn ia akn terluka selagi dia masih mengingatimu........""