.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 23, 2011

TERIMA KASIH cinta

kau dan aku

im speechless

juz i want to say...



I LOVE you....

Monday, August 22, 2011

contest:: "Style Your Weekend!"








walaupon ader prob smsa join contest ni...
Alhamdullillah..atas kebaikan Admin..
dia telah me reducekn kemarahan miz..
dgn menghadiahkan miz

2 shawls + 1 inner + 1 pin
kira ni hadiah saguhati...

he he he



*
*
V

Thursday, August 18, 2011

1st GIVEAWAY by Story Molly

hye ols,,,miz ader join giveaway ni....baru jer join 3 ary lepas...tap ini lah di katakan rezeki bersengkang mata depan lappy...heheheh...

"giveAway for FeeBie"
miz dpt 1st Prize....likeee
*
*
V
_____________________________________________________________________

"giveAway for Blogger"
menang jugak...dapat tempat ke-4
*
*
V

thanks s0 much to Story Molly untuk riben n klip yg comel2 ni....sgt2 suker




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

~~ contest--by Brother Love



Assalam hai org2 kampong......miz actualy sesajer nk wt en3 sal contest yg pernah miz join sekitar 1 tahun yg lepas....yup..tahun 2010....sebab skang mood miz adelah join contest...so nk tunjuk la yg contest pertama miz pnah join....

contest ni dr Brother Love atau nme sebenar nyer adalah Radzi Rahman....Penyanyi & Penulis Buku/eBuku Cinta yang Popular dan paling laris di internet semenjak September 2006.


Yakin, Berani dan Percaya pada diri anda. Gagal bukan erti kalah... apabila anda sudah mencuba, itu adalah satu Kemenangan!
*
*
V
peserta no. 07 dari 77

miz telah mempertaruhkan pic miz yg ini...
PROMO : "Jadilah rama-rama yang mengindahkan alam, jadilah wanita yang membanggakan semua orang".

dan miz telah menang hadiah saguhati...



>>istimewa buat Awannie Wanie...."percaya pada cinta yang pasti akan hadir...Believe...!!!"-radzi rahman


miz jugak pernah menjadi penuis bersama eBook koleksi 125 karya bersama 23 orang penulis berpotensi.
*
*
v
untuk dapat kan eBook ini....
sila klik di sini

selain tu,,sila lah jenguk2 Brother Love punye website yer.......





_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

menang Contest ke-3




tahniah...tahniah..tahniah...

mis menang contest EYE LOOK ----->> tempat ke-3




*
*
*
V

prize~~
T0pup Maxis RM 10

MEKACEH BYK2 PADA gDOLLY


_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

Thursday, August 11, 2011

yeah!!!! hadiah contest ke-2 dah samapai~~

v
v
v
v
hadia 1st prize ni..comei2 kan....

cik edaya,,,kalo ader contest lagi..mis nk join lagi..boleh???heeeee


_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

Wednesday, August 10, 2011

10 Sebab Dilarang Pilih Suami Orang


SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU

Seorang lelaki yang tidak bahagia dalam rumah tangganya akan pasti terasa amat gembira dengan kehadiran kamu apatah lagi dia terasa dirinya diberi sepenuh perhatian yang mungkin tidak diperoleh dari isterinya sendiri. Pasti saban masa dia akan melahirkan rasa bahagianya berada di sisi kamu. Ini mungkin kelihatan seperti komitmen terhadap masa depan kamu. Tapi, percayalah itu hanyalah kata-kata manis sekadar untuk mendapatkan cinta kamu saja!

SANGGUP MENIPU ISTERINYA

Sikapnya yang tak jujur terhadap isterinya sendiri sudah cukup untuk dijadikan bukti jelas kepada kamu sikap sebenar si dia yang tak jujur. Dia sanggup mencari hiburan di luar rumah apabila mendapati ada masalah atau perkara yang tidak memuaskan hatinya di rumah, tanpacuba untuk mengatasi masalah itu. Tambahan pula, kamu menjadi punca sebenar si dia menipu kepada isterinya. Ingat, si dia mungkin akan mengulangi sikap menipu ini terhadap kamu apabila kamu berdua menghadapi masalah dalam perhubungan kamu kelak.

HUBUNGAN SECARA SULIT

Merahsiakan sesebuah perhubungan itu sememangnya suatu perkara yang meletihkan.Melibatkan diri di dalam perhubungan sulit seperti ini akan membuatkan kamu kehilangan keyakinan diri kerana kamu akan ketinggalan dalam pelbagai aspek perhubungan yang indah.Kamu tidak boleh berjalan berdua-duaan dengan bebas dan bangga. Ini kerana kamu akansentiasa diselubungi oleh perasaan takut dan bimbang. Takut orang lain terlihat kamu berdua-duaan lalu mengadu kepada isteri si dia. Mati kamu kena serang!

LELAKI LEBIH BERUNTUNG

Apa yang dimaksudkan di sini, dia dianggap lebih bertuah dalam masa yang sama tetap mempunyai sebuah keluarga yang akan tetap menyayanginya. Sebaliknya dalam diam kamu pula yang mengalami "kerugian" kerana terpaksa berkongsi kasih dengan keluarganya yang sah.Bayangkan, kamu tidak boleh menemaninya ke majlis-majlis formal kerana sudah pasti dia akanmembawa isterinya. Kamu hanyalah sebagai teman di kala ingin mengubat kesunyian atau mencari hiburan jika ada masalah di rumah saja! Kamu kena ingat, mereka boleh berkahwin lebih daripada empat!

MAMPUKAH KAMU MENCINTAINYA?

Persoalannya, apakah kamu masih sanggup menersukan perhubungan dengan seorang lelaki yang tidak jujur dan tidak hormat kepada isterinya? Dengan menjalinkan perhubungan secara sulit dengan kamu sudah jelas menunjukkan bahawa dia menganggap perempuan mudah untuk dipikat dan diperlakukan sewenang-wenangnya. Jika dia benar-benar menyayangi dan jujur dengan isterinya, sudah pasti dia sanggup berterus-terang. Alasan untuk tidak melukai hati isterinya bukannya alasan yang kukuh memandangkan dia sememangnya sudah melukai hati isterinya di saat dia menjalinkan hubungan dengan wanita lain!

SI DIA AKAN HILANG HORMAT TERHADAP KAMU

Jangan terkejut! Walaupun dia yang jatuh cinta pada kamu dan menarik minat kamu, di dalam hati lelakinya dia pasti akan pandang rendah terhadap wanita seperti kamu yang mudah terpedaya dengan kata-kata lelaki sepertinya. Siapa tahu, mungkin pada awalnya dia sekadar nak "test market" saja. Tak sangka pula kamu benar-benar terpikat. Lelaki pula, mana yang sanggup menolak tuah kan? Dalam keadaan seperti inilah yang selalunya akan timbul soal dipermainkan.

PEMUSNAH RUMAH TANGGA ORANG LAIN

Ingat ! Sebagai wanita, kamu seharusnya lebih memahami perasaan dan naluri kaum sejenis kamu. Dengan menjalinkan hubungan dengan suami wanita lain, menunjukkan bahawa kamu tidak menghormati hak kaum kamu sendiri. Bayangkan jika hak kamu diganggu atau cubadirampas oleh orang lain? Sebaliknya ada pula yang sanggup berkomplot dengan si lelaki untuk menipu isterinya. Ingat, jika hari ini kamu mengambil hak orang lain, tak mustahil orang lain pula akan mengambil hak kamu suatu hari nanti! Renungkan!

KAMU MENIPU DIRI SENDIRI

Si dia sentiasa mengucapkan kata-kata manis pada kamu tetapi masih tidak menamatkan perhubungannya dengan isterinya dan pada masa yang sama masih tidak memulakan perhubungan yang sah dengan kamu. Inilah yang dikatakan sebagai "Action that speak louder than words" (pandai cakap tapi buatnya tidak!)

BERWASPADALAH DENGAN "BOOMERANG KESALAHAN"

Kebanyakan orang tak kira samaada wanita tau lelaki mempunyai sikap sukar untuk bertanggungjawab terhadap keputusan dan tindakan yang mereka lakukan secara terburu-buru. Manusia lebih mudah untuk mencari kesalahan orang lain daripada menanggung malu. Jika perbuatan si dia diketahui oleh isterinya atau saudara-mara, jangan terkejut jika dia menyalahkan kamu lalu membuatkan kamu terpaksa menanggung segala derita. Haiiiii Kasih ke mana, sayang ke mana. Tinggal kamu seorang yang menderita !

MASA ITU EMAS! DAN KAMU TIDAK SEPATUTNYA MENSIA-SIAKANNYA

Hubungan dengan lelaki yang telah berkahwin boleh berlanjutan selama beberapa tahun.Sedar tak sedar, usia kamu semakin meningkat. Apabila kamu sudah tua baru kamu sedar yang kamu terjerat dan tak boleh melarikan diri lagi. Jika boleh melarikan diri pun, kamu sudah tidak tahuapa yang patut kamu lakukan. Terasa begitu lama kamu mempersiakan zaman muda kamu menjalinkan hubungan yang TAK BERMAKNA!


Renung-renungkanlah sejauh mana kebenaran di sebalik apa yang cuba disampaikan. Moga boleh dijadikan panduan pada kita semua... .khususnya wanita.
"SEMOGA DILINDUNGI ALLAH SELALU"



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe719f2d6417f4bde9f07052ea24468

wordless WEDNESDAY!!!!!!!

Friday, August 5, 2011

haruskah aku bertahan~~

happy 3 month...nk tdo yek...k nytezzz

selamat bpuasa...hope ada la..sye mmg tringin nl bkak puasa ngan awk....

awk lg 2 mnt yek...col je tros

awk jd ke dtg kl.?
____________________________________________________________________
5 AUG 2011
20:11:23

Assalam...maaf menggaggu, just nk tnye je smpai ble agk2 nye kte nk cmnie, sye da pnt idup dlm tnda tanya..sye da x tao nk wat cmner...tpulang la kt awk...

so...kputusan nyer...?

sye syg jugak hbungan nie...rsanye msh bleh d pulihkan,,,just give n take..tu pown kalu bleh...kalu awk rse msh syg kn lg..kalu x...sye x leh nk watpe lg....

jd...kptsan awk..?

sye x pnh mndesak...x pnh paksa awk tuk wat pape...sye just nk btol kn je...x nk org len ckp yg x elok psal awk..x nk sye mrh org x tntu psal...tp kalu awk rse tu smu x ptut n awk x leh trima..sye x leh watpe..tplang la...

sye bg tao awk...x pnh n blom pnh org2 yg sye tgur ckp sye kasar mse tgur derunk,,,n alhamdulillah bleh trima n dpt crik prubhn...sye jrg tgur prangai org mlainkan sye syg or org tu rpt ngan sye...tp kalu awk x leh nk addapt..sye x tao nk ckp cmner...

no need to say sori...tplang kt awk...sy x tao nk wat or pkir cmner lg...npe msti wat kptusan mcm nie....? da pkir abis da....?

sye bkn jnus mrh x tntu psl...x slh pown kalo awk nk msg or col...just jgn waktu keje je....

sye pnh ckp sye x pndai nk jiwang2 kn...de mse nye je yg jiwang tu sampai..k la awk wt je kputusan..sye ikot jee

npe cmtu je awk wat kputusan...awk mmg da x syg hbgn nie ke...??

atau awk bsan ngan sy yg slalu bz ngan keje n job sye...

npe msti jd gini...awk nekad ke...?

x nak baiki smue blk...?x pe ..tdow dlu..esk kte wat kptusan..smua tgh serabut skunk nie..k,,nytez...

kte settle esok..nytez...

_____________________________________________________________________

6 AUG 2011
23:41:55

awk da tdo...?

DA DPT KPUTUSAN MUKTAMAD...?

xpe..take ur time...

No..sye x kn wat or bg pape kptsan....

sye pown syg kn smue nie...

kali sye bg jln nyer..agk2 awk blh folow..?

But u must try....

contoh yg awk buat...?

tu smue bleh wt plhan2..yg pnting cuba...

so...? da give up ke...

smue yg sye tgur tue tuk support awk...npe x amik sbg challenge..?

blaja lah tuk face cabaran...

so mmg x nk try tuk built up ke...?

da x tao nk ckp pe...

inchek NE0..sy rsa sy dah jumpa kputusan nya....

Tuesday, August 2, 2011

bila CINTA tak bermakna


Bila cinta kini
tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta
Masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan Uuu... Dalam harapan

andai TIADA lagi CINTA.....

KATAKAN SAHAJA PADA KU....
jika tida lagi cinta & sayang pda diri mu untukku...
ku rela mengundur diri jauh dari mu...
tanpa meninggalkan jejak yg pasti....
ku x sanggup lagi
berdepan dengan amarah mu....
di mana sikap mu yg dulu...
selalu menemani tidor ku....
aku kini kesepian..
di biarkan sendrian..melalui hari2 mendatang...
ku cuba tabah mengharunginya..
namun kesabaran ku kini kian menipis....
aku takut kehilangan mu..
kerana aku fobia dengan perpisahan...
ku harap segalanya kembali seperti dahulu...


ku dambakan kasih mu sayang...namun ku tahu..tiada tempat aku di hatymu lagi....kau seperti terpaksa menerima ku kini....andai itu takdir nya..aku rela ia berakhir di sini....

Monday, August 1, 2011

menang CONTEST lagi~~~

~~~^_^ ♥ ♥


terima kaseh kepada smua pengundi miz....
yg secara rela maopon terpaksa..hehehee
ni contest ke-2 miz..
Alhamdulillah,,kemenangan berpihak kepada miz lagi...
dah rezeki raya kannnn


hihihi......x sabaw tunggu pesent dr cik edaya lak....

segalanya HANCUSS & MUSNAH

ni PENDRIVE miz...
dah hampir 6 tahun miz guna..
tap..huk huk huk
terjatuh tengah jalan mse miz merempit ng mama semalam...
sewdey..
mama x bg kutip dah..
sbb bahaya..
tgh jalan raya...
tp miz syg..
mizz tggu sampai xder kreta bru mis pungut smula..
tp ni jer lah yg tinggal...
segala yg ader lam tu..
x dpt di selamatkan lagi...

ku lepaskan kau pergi....

hadiah contest 1 dah sampai~~~


yea..yea..
sangat suker..
miz dh dpt present dr Sya's Craft...
tQ dear..
sgt cantek..
so teruja lor.....
tomei ngat....

x sabaw miz nk tggu result contest ke-2 n ke-3...rase2 mcm rezeki berpihak pda miz..hihihi