.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 28, 2012

Setiap perjumpaan adalah suatu perkara yang amat bernilai


Assalammualaikum,








If you really love that person and that person adalah someone yang akan jadi ibu or bapa kepada your kids, then you are going to fight for it. Fight for it.

Saturday, December 15, 2012

Yahoo Messenger Chat Room di hapuskan




Apa yang Mis tahu,,seperti dilaporkan oleh blog rasmi Yahoo Messenger, beberapa ciri-ciri kehebatan perkhidmatan YM ini dirangcang akan dihapuskan bermula pada 14 Disember 2014 dengan alasan kompetitif di pasaran. Menurut mereka, penghapusan beberapa ciri perkhidmatan YM ini merupakan usaha penyegaran untuk perkhidmatan YM kedepannya.



Berikut ini adalah ciri-ciri yang dirancangan, yang akan di hapus dari Yahoo Messenger:

Yahoo Messenger Public Chat Rooms
Yahoo Messenger Pingbox
Sokongan Microsoft Windows Live Messenger
Yahoo Voice Phone In and Phone Out


P/S sejak 2008 Mis dah terjebak dengan dunia chatting room ni...dan dah ramai kawan yg Mis kenal..
    ~~ Dunia dah berubah

Friday, December 14, 2012

1.2.34 vs 12.12.12

1 Safar 1434
12 Disember 2012

ramai yang masih agung-agung kan tarikh 12.12.12 tanpa ada yg peduli apa pulak 1.2.34 tu kan,
mis pulak baru perasan..

pada tarikh 12.12.12, my baby purple telah d daftarkan dgn JPJ...then pada tarikh 1.2.34 lak..miss pergi mngambil nya di Perodua Tanah Putih, dan buat pertama kali nya miss memandu tanpa kawalan dari abah, dan di tengah2 bandar Kuantan,,yahooo!!!!

so kedua-dua tarikh mempunyai makna tersendiri pada miss


 welcome my baby purple




** kenapa purple?? opcos lah sebab miss kan fanatik  purple..

Wednesday, December 12, 2012

FunFair @ kuantan parade


12.12.12


g FUNFAIR kat depan Kuantan Parade. dah bertahun kot tak jejak kaki kat Fun Fair, masuk2 je naik BUAI LAJU2 pusing2.. Nak naik kena 4 token. rupanya 1 token RM2. 2 x 4 = RM8. kena pulak yg jaga token perengus. beli jer lah 5 token = RM10 lg 1 token maen lempar gelang..dapat lah dolfin sekor..jdi lah




Expo Cuti Sekolah Hadapan Kuantan Parade Mall 2012

BERMULA PADA 16HB NOV - 6 JAN 2013

EKSPO INI DISERTAI TEAM FUNFAIR...

Tuesday, December 11, 2012

LOAN dah lulus

Alhamdulillah...
mis nyer loan...
ops full loan dh lulus
n berita lg gembira..
without penjamin
n 2.88% interest....

so today...sign agreement....


Sunday, December 9, 2012

:: biarkan aku jatuh CINTA

mimpi dapat sekuntum mawar merah...
x pasti sapa yg bg...


~~maksud mimpi,
  mis myb akan berbahagia dan akan jatuh cinta ng seseorang....

Friday, October 19, 2012

teka-teki

1.            burung aper kaki dier kat kaki, sayap dier kat kaki, paruh dier kat kaki, mata dier pun kat kaki? (burung kena pijak)
2. KALO UNDERTAKER NAIK MOTOR,THE ROCK NAIK APA? (NAIK KENING)

3. ulat gonggok ader 100 kaki, tiap kali die belok kaki die tinggal 99.. Knape eh..??  (1 kaki beri signal belok)

4. Ade 10 burung hinggap atas satu dahan, pemburu tembak kene 2 ekor. Beraper burung yg tinggal ? (10 burung, die tembak ekor aje, tak tembak burung)

5.  Kenapa superman pakai baju ketat ( sebab baju dia sais "S" )

6. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk. Ape tu..?? (masuk benang dlm jarum)

7. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai? (bas sekolah)

8. Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais? (milo ais)

9. Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki? ( kalau die angkat sume kaki, die jatuh lerr)

10. Mana lagi tua, motorsikal ke kereta? (motor sebab motor pakai tongkat)

11. Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah (Org panjat pokok kelapa)

12. Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan? (Ikan betina – ikan duyong, Ikan jantan- ikan bakar.. mane ade pompuan name bakar)

13. Kalau makan isi, buang kulit. Kalau makan kulit, buang apa? ( buang tebiat)

14. Kalau kat tangan, jam tangan,.. kalau kat dinding, jam dinding.. kalau kat dahi, jam apa? ( jambul)

15. Beza Burung dgn Unta (Unta ada burung , tapi burung tak ada unta)

16. Potong panjang, tak potong pun panjang?(kacang panjang)

18. Nampak dibawah cari di atas? ( bumbung bocor)

19. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ( lampu stadium dibukak bile start game.. lampu bilik ditutup bile start 'game')

20. Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol (semut mata bengkak)

21. Ahmad bin Abu, kambing bin apa? ( kambing binATANG)

22. Dalam banyak -banyak huruf, huruf apa paling panjang (huruf Q)

23. Badan bertemu badan cucuk batang keluar air . ( Mesin Tebu)

24. Tutup pintu tutup lampu bukak kain main. ( Panggung Wayang)

25. Masuk tegang keluar lembik. ( Stokin)

26. Bile dia masuk tegak, bila dia keluar dia bengkok. ( Jari kelingking korek hidung)

27. Huruf jawi apa paling tinggi.. ( huruf wau )

28. Banyak² kelapa, kelapa apa tak der kat malaysia? (Kelapa laut Afrika)

29. Ada satu jln, bila warna hijau tak jalan, tapi bila warna merah, jalan tak berhenti sampai habis? (ubat nyamuk)

30. Ketika kecil pakai yang besar, bila besar pakai yang kecil.. (pampers)

31. Banyak² pokok, pokok apa plg tinggi? (pokok kat gunung everest)

32. Banyak² siput, siput apa org bela? (siput rambut)

33. Banyak² siput, siput apa yg pandai berlakon?(siput sarawak)

34. Gosok² tegak? (strerika)

35. Dilihat keras di pegang cair? (airbatu)

36. Antara kapal & duit sepuluh sen mana lebih berat? ( duit sepuluh sen, bila masuk dalam air tenggelam)

37. Banyak² rumah, rumah apa tiang dia kat atas? (kubur)

38. Org ape yg terlicin kat dunia (org minyak)

39. Mlm hidup, siang mati (ikan, bile kene siang die mati lerr)

40. Apa dia, kepala kat kepala, taik kat kepala, tangan kat kepala, kaki kat kepala? (kutu)

41. Banyak² angota ayam, apa plg sedap? (bulu ayam tuk telinga gatal)

42. Binatang apa yang bertelur & beranak (siput babi, siput bertelur, babi beranak)

43. Banyak² kuih, kuih apa yang bukan kuih? (kueh teow)

44. Banyak² kereta, kerata apa yang pemandunyer memandu dari belakang? ( kereta sorong)

45. Ada 2 ekor anjing wat lumba renang, yang sekor menang tapi yang sekor lagi mati lemas kenapa? ( 1- anjing laut, 1- anjing biasa)

46. Sebelum masuk kering, dah masuk basah? (uncang teh)

47. Mana lebih tinggi ayam ker kura²? (kura² sebab kurakura 4 kaki)

48. Banyak² jaring, jaring apa yang kalau wat tangkap ikan tak akan dapat? (www.jaring.com.my )

49. Dlm satu balang ada 2 jenis kacang - kacang hijau & kacang merah, cam mana nak asingkan kacang itu dgn tutup mata? ( asingkan jer lah coz cuma ada 2 kacang)

50. Ada kat rumah, tak ada kat bilik ada kat dalam air? (huruf "a")

51. Banyak² jam, jam apa plg murah ?(jamban)

52. Mata banyak, mulut satu, mata & mulut kat kakai? (kasut)

53. Tekan putih, keluar hitam? (door bell rumah org india)

54. Anak raja mana yang jalan bawah tanah? (Putra LRT)

55. Bersih dia hitam, kotor dia putih? ( Papan hitam)

56. Kenderaan apa yang pemandu ramai, penumpang satu? (keranda)

57. Asal dari ayam, tapi tak sebut ayam, (telur tembelang)

58. Kalau kita tikam org sampai mati, selain kuar darah, kuar apa? ( kuar paper)

59. Banyak² van, van apa yang tak leh jalan? (van rosak)

60. Kenapa bila kita berak dlm air, taik tu tengelam timbul? ( taik tak tahu berenang)

61. Banyak² buah, buah apa yang banyak mata? (nanas)

62. Kecil hitam, besar putih? (micheal jackson)

63. Antara penyu dan telur mana boleh makan? ( penyu, penyu ade mulut utk makan)

64. Burung yang tak bela anak dia? ( burung belatuk, die tak bela anak die bela atuk)

65. Bila sejuk dia cair, panas beku? ( telur ayam )

66. Banyak² baju, baju apa plg malas? ( baju tidur)

67. Banyak² kuih, kuih apa plg jauh sekali? (kuih bulan)

68. Kenderaan apa yang plg banyak tayar kat dunia nie? ( kapal kargo bawak tayar)

69. Buang isi, ambil kulit? ( tong sampah)

70. Atas pokok ada buah, atas buah ada pokok? ( nanas)

71. Pegang boleh, ambil tak boleh? ( bayang² )

72. Payung yang tak leh digunakan waktu hujan? ( paku payung)

73. Bulan yang boelh di capai? ( bulan kat kubah masjid)

74. Banyak² bunga, bunga apa yang disiram mati? ( bunga api)

75. Banyak² bola, bola apa yang gol dia kat mulut ( bebola ikan)

76. Dlm satu tahun ada berapa bulan? ( 1 aje la,bulan kan 1 aje.. )

77. Banyak² tepung, tepung apa yang tak warna putih? ( tepung gomak)

78. Burung apa yang ada satu jantina jer ( burung kakak tua, sebab tak ada burung abang tua)

79. Benda apa yang warna dia sama dgn nama dia? ( cokelat)

80. Binatang berkakai 8, berkepak, bertelur 2, berbahasa mamak? ( mamak naik kuda bawak ayam)

81. Negara apa bila di buang satu huruf jadi benda, bila di buang 2 huruf jadik nama org? ( Itali)

82. Ada pertandingan lumba lari antara manusia ngan katak, tapi yang pelik nyer katak leh menang kenapa? ( manusia tu atlit paraolimpik)

83. Banyak² ular, ular apa plg masam? (ular sawa - sour)

84. Apa beza seluar panjang dan kacang panjang? ( seluar panjang kalau di potong jadik seluar pendek, kacang panjang kalau di potong still kacang panjang)

85. Dlm dunia nie buah apa plg manusia suka tapi tak leh dimakan? ( buah hati)

86. Askar putih dalam gua? ( gigi)

87. Ia tak makan, tapi makin lama makin panjang? ( rambut)

88. Lagi tengok, lagi tinggi? ( kening)

89. Dlm diri kita, apa plg manis? (jari)

90. Bahagian badan apa yg boleh dicuri? (tulang)

91. Banyak² hantu, hantu apa yang tak der gigi? ( burung hantu)

92. Banyak² unta, unta apa yang ada kat kutub utara? ( unta sesat)

93. Banyak² kaki, kaki apa yang tak boleh tendang? ( kaki kudung)

94. Sentiasa masuk tapi sentiasa kat luar? ( butang baju)

95. Makin potong, makin tinggi? ( seluar panjang)

96. banyak kaki tiada tengkuk, tiada kepala tiada ekor ( ketam)

97. Mouse computer tu laki ke pompuan?? ( pompuan lerr sebab dia pakai pad)

98. Siang menguncup, malam mengembang? ( kelambu)

99. Ada sekor bapak babi, sebelum lintas jembatan, dia kira anak dia ada 10 ekor, tapi bila lintas jembatan dia kira anak dia ada 8 ekor, mana 2 ekor lagi. ( babi mana pandai mengira)

100. Kalau kat tangan, org panggil jam tangan kalau kat dinding, org panggil jam dinding kalau kat dahi lak, org panggil apa? ( jambul)

101. Ada misai bukannya kucing, ada poket bukannya kanggaroo, binatang apakah itu? ( doreamon)

102. Dari berjuta-juta spises ikan,ikan ape yang paling mahal -berharga? (ikan emas)

103. Orang ape yg sewel? (orang gila)

104. Dalam banyak² 'U','U' mana yg. tak kira keputusan? (Ikan yu.)

105. Banyak banyak bom,bom apa yang berwarna merah???? (bomba)

106. Kenapa apabila anjing berlari, air liurnya meleleh?? (sebab anjing tak pandai ludah air liur)

107. Dalam banyak² bom, bom aper yang tak leh meletup? (bomba)

108. Ade sorang budak,mak dia suruh beli kain dan tebu pastu,bila dia sampai je kat kedai,dia tanya kakak tuh. tentiba je kakak tu malu. Apasal kakak tuh malu agaknye?? (sebab budak tuh cakap "kak kain kak tebu kak".(kak kain kak terbuka)

109. Sebanyak-banyak burung .burung apa yg tidak pandai terbang(burung patah sayap)

110. Pada satu hari ada seorang pencuri telah mencuri sebuah rumah semua nya sudah dia sapu.....tetapi ada yg tertinggal....apakah ia? (tinggal habuk)

111. Sorang lanun karam di lautan.ditemui mayatnya 100 tahun kemudian. setelah di buat bedah siasat,doktor pun menjadi hairan. kerana masih ada bahagian yang tidak kebasahan..apakah itu? (tulang kering)

112. Dalam banyak² batu, batu manakah yang paling sejuk?( Stone Clold)

113. Dlm banyak² batu, batu manakah yang paling kuat? (The Rock)

114. Kereta mewah dia yang punya, duit ada,isteri tak disara, kalau anda bijak orangnya, kotak apa keluar suara? (Speaker)

115. Dalam byk byk MI!..MI apa yang dalam TIN?!?!? (Milo)

116. Binatang ape yg paling kurang ajar? (kutu coz die pijak2 kepala org)

117. Kenaperlerrr telinga gajah besar..? heheh naper? (sebab kalu gajah tu malu atau nangis ker boler ler die tutup muka die ngan telinga die yg besar tu..)

118. Tiap tahun berganti baru, apa benda yang tak baru-baru? ( KUIH bATANG BURUK)

119. Kenapa kedai 7-eleven perlukan kunci sedangkan ia buka 24 jam sehari, 356 hari setahun?? (Dah tokey dia suruh... nak buat camno)

120. Ada 10 budak hitam main tepi sungai 1 dah jatuh...pas tu apa yg jadi (yang lain selamatkan dialah)

121. 2 tolak 1, jadi?? (jatuhlah satu tu )

122. Satu hari abang nampak satu benda:-yang panjang, besar dan tegap..-yang masuk satu lorong gelap -dengan goncangannya dan bunyian yang ganjil..-setelah sampai, dengan perlahan, ia berhenti -dan keluarlah isinya bertaburan... (keretapi bawah tanah)

123. What's the diference between Gajah and Kain Pelikat Cap Gajah? ( Gajah belalinya kat luar. Gajah kain pelikat belalainya kat dalam kain)

124. And what's the difference between having a new wife and having a new car? (When having a new car, you avoid a hole. When having a new wife, you aim for the hole.)

125. And what's the diffrence between pucuk betik -papaya and a lady? ( Pucuk betik melembutkan daging. Lady mengeraskan daging.)

126. And what's the difference between when you want to pump a tyre and when you want to pump a lady? ( When pump tyre, you pump dulu baru naik. When pump a lady, you naik dulu baru pump)

127. And what's the difference between kapal terbang and skirt ? (Kapal terbang makin tinggi makin tak nampak. Skirt makin naik makin nampak)

128. Binatanag apa lak paling miskin and binatang apa yg paling kaya (miskin ayam, kaya beruang)

129. Beza anak dara dengan hutan dara? (hutan - susah nak tarik balak kuar coz lum ada laluan, anak - susak nak masukkan balak coz lum ada lalaun)

130. Kenapa org gali kubur tak pakai spender ( ape kes nak pakai spender, pakai cangkul lerr)

131. Banyak2 mee, mee apa yang tak boleh di makan? (misai)

132. Banyak2 pintu, pintu apa yang tak boleh di tutup? ( pintu Gol)

133. Permainan apa yang bila dimain kita akan tabit? (golf la.)

134. Dalam banyak-banyak warna, warna apa yang kurang sekali penglihatannya? (Warna gelap le dalam gelap kan susah nak nampak )

135. ADA SATU BARANG . BARANG NI BILA NAK DI GUNAKAN , KITA AKAN BUANG IA DAN BILA TIDAK HENDAK DIGUNAKAN KITA AKAN SIMPAN IA. (SAUH)

136. Satu perlawanan bola sepak antara lipan menentang lipas.pada masa pertama, lipan tewas tanpa perlawanan. kenapa.? jawab! jangan tak jawab!!! ( lipan tak habis pakai kasut pada masa pertama.)

137. Ada 3 ekor cicak, dua jahat satu lagi baik. yg jahat nie suke sangat lah gaduh. satu hari tuh yg jahat dua ekor gaduh. gaduh punyer gaduh, diorang pun jatuh. skali tuh tetiba cicak yg baik tuh jatuh gak. apsal? (sebab dia tepuk tangan!!!)

138. Ape benda yang kita makan kita sedut? ( Siput sedut)

139. Bolehkah anda matikan rokok dengan mata ????? (boleh mula² nyalakan rokok & lihatnya selama dua jam..mesti boleh padam)

140. Bunga ape warna hitam? (bunga tayar)

141. Dari kenaikan, sampai keturunan.tiada kedudukan? apa dia??? (naik bas penuh)

142. Makhluk apakah yang berkaki empat pada waktu pagi, berkaki dua pada waktu tengahari dan berkaki tiga pada waktu senja?( Manusia. Bayi berkaki 4 (merangkak), orang dewasa berkaki 2 (berjln) dan orang tua berkaki 3 (bertongkat)..

143. Apakah hukum menyembelih ayam pakai songkok? (Haram. Pasal kena pakai benda yang tajam sahaja)

144. Ada ekor bukan binatang, ada kepala bukan manusia (Tauge.)

145. Bulat bukan piring, bersilau bukan lampu, nipis tapi keras (CD -Compact Disk, permukaan CD bulat dan bersilau.)

146. Mandi tak basah, makan tak kenyang, mengapa dan kenapa? (sebab mandi pakai baju hujan, dan makan junk food)

147. Buku apa letaknya di kaki? (buku lali)

148. Ada Bumbung tidak bertiang ada kaki tidak berjari. ( Langit)

149. Diikat dia berjalan.. dilepas dia diam.. penuh kaki didalam badan.(Kasut)

150. Apa yang turun tidak akan naik lagi?(Hujan.)

151. Diluar neraka, didalam syurga? (Durian)

152. Ikan apakah yang paling tua? (Ikan sembilang atau ikan keli. Pasal dah berjanggut.)

153. Apa dia yang kelihatan betul-betul serupa dengan lutut kanan seorang manusia? (Lutut kiri manusia lah, sama sahaja kan)

154. Tekan kanan tekan kiri, bila tekan hiduplah dia, bergerak-gerak kesana-kesini, mati dan hidupnya ditangan manusia. (Tetikus)

155. Bermata tidak pandai melihat, bercakap tidak ada bunyi. ( Pen.)

156. Pak Malau memetik buah petai, dibawa pergi makan kenduri, jika anda orang yang pandai, apa binatang tidur berdiri? ( Kuda, termasuk zebra)

157. Rodanya dua, kakinya lapan (Kereta Lembu)

158. Kalau polis jadi petani, menteri jadi petani, akauntan jadi petani, doktor jadi petani, lawyer jadi petani, abis tu petani jadi apa? (Petani jadik ramai )

159. Dalam banyak2 binatang ciptaan Allah dlm dunia, binatang yg mana satukah serupa/sebijik macam gajah?.. (anak gajah)

160. Macamana nak cakap "saya naik motosikal" dlm bahasa jepun? ( Suzuki ku naiki)

161. Ada sebuah bas yang sarat dengan penumpangnya dalam perjalanan ke stesen bas. Apabila sampai di stesen, apa yang turun dulu? (SpeedoMeter bus la yg turun)

162. Dalam banyak – banyak ubat, ubat apa yang di cipta bukan untuk menyembuhkan penyakit tetapi membunuh!?(Ubat nyamuk)

163. Kecik dekat China, Besar dekat Arab, Ade pade ayam, Takde pade itik.. Ape nye..?? (HURUF A )

164. Makan menyelam,tidur bergantung. (gayung )

165. Bulan bintang siapa bapa si bulan ( tang.. Bulan Bin Tang )

166. Jika anda menunggang motorsikal dengan tiba tiba adalah 2 ekor binatang iaitu ular dan biawak maka yang mana satukah perlu anda jireK @ pijak ( BEREK MOTOR LAH )

167. ayam berkokok.. harimau..?? ( siang.. Hari mau siang )

168. Hussein Abu Bakar yang sedang menunggang motosikal kena tahan oleh polis traffik dalam satu pemeriksaan polis di bandar.. Tapi dia mematuhi peraturan iaitu mempunyai lesen memandu motosikal,memakai topi keselamatan dan motosikalnya dalam keadaan baik.. So asal polis tu tahan??? (Kerana motosikal itu ditunggang oleh tiga orang iaitu hussein,abu dan bakar.)

169. Apakah yang boleh naik tetapi tidak boleh turun? ( Umur )

170. Pada suatu hari ada seekor burung. Ia terbang di atas sebuah kapal terbang, tetapi ia tiba-tiba jatuh di atas kapal itu,mengapa? ( Kerana ia tidak tahan dgn bunyi kapal terbang lalu menutup telinganya dengan sayap)

171. Selak kain,nampak bulu (jagung)

172. Ade orang melayu tengok orang cina makan dengan chopstik,selepas tu dia tengok orang India makan dengan apa? ( Dgn Mata lerr, tgk pakai mate ape..)

173. Air Apakah Yang Paling Berani Dalam Dunia Ini? ( Air Terjun )

174. Ia bersembunyi di belakang katil.. Hanya keluar di tengah malam.. Tetapi AWAS ia akan muncul di depan lilin.. ( Huruf L )

175. Buah atau benda apa yang tidak bernyawa jika dilangkah mati? ( buah catur/dam )

176. Ada seorang budak berjalan ditepi pantai,bila dia pusing belakang nak tengok tapak kaki, tapi tapak kaki tu takde.. knape..?? ( sebab dia jln berundur )

177. Banyak-banyak sampah. sampah apa yang tidak berbau busuk.??? (sampah masyarakat )

178. Kenapa orang perempuan takleh berjalan kaki di padang pasir? (sebab takut susunya bertukar menjadi keju )

179. Antara ayam dengan telur yang mana dahulu? ('antara' yg dulu, 1st word mah.. ;p )

180. Abu,Bakar,Muthu,Samy. mereka ini kawan baik. Suatu hari, Abu dituduh jahat, dia ditangkap dan didapati bersalah. Kenapa..? ( Abu bakar motor samy)

181. Mengapakah tukang masak dianggap kejam. (pukul telur dan tumbuk cili)

182 Ade sebuah hutantinggal la seorang manusia bername tarzan..die berkawan baik ngan monyet..satu hari ..tarzan pergi la man di kat sungai.lepas die mandi,die bangun je monyet ketawa kat die.. kenape monyet tu ketawe kat die??? (sebab monyet tu pelik laa ekor die kat belakang tapi ekor tarzan kat depan)

183. Kutu apa yang haram disentuh? ( Kutu Babi )

184. Ada sebuah kapal selam. di dalamnya terdapat ramai penumpang dan salah seorangnya wanita sarat mengandung. apabila kapal tersebut hendak berlayar, tiba-tiba kapal tadi tenggelam.KENAPA IA TENGGELAM? ( kerana kapal itu kapal selam dan ia memang tenggelam)

185. Byk2 ikan, ikan apa yg ada bulu ketiak? ( ikan duyung)

186. Dalam sebulan ada berapa hari? (ada 7 hari ler, mana ada hari lain dah )

187. Dalam satu perlawanan,Tak kiralah apa jenis perlawanan,Dikalangan binatang-binatang, Siapa yang layak jadi pengadil? (Kuda belang.. sebab warna baju pengadil sama dengan warna kulit kuda belang)

188 Binatang apa hidup dalam tiga alam? (Kuda,dalam laut,kuda laut ,di darat kuda,di udara terbang,unikorn.)

189. Jam apa paling panjang? ( jambatan )

190. Kalau semua binatang dalam dunia nih jadik harimau. Harimau akan jadik ? ( Banyak )

191. Banyak-banyak binatang kat dalam dunia ni binatang apa yang paling gagah? ( cicak sebab sentiasa tahan siling rumah )

192. Dahulu,ada sepasang suami isteri di sebuah hutan.Si isteri yang berbadan dua teringin sangat makan daging kambing hitam.Maka,si suami pun pergilah mencari kambing tersebut.Malangnya,kambing tersebut tidak dapat dicari. Sekembalinya si suami,isterinya sudah selamat bersalin.Dia kesal.Lalu dinamakanlah anaknya itu Hafiz,mengapa??? ( Kerana anaknya itu adalah bayi lelaki!!! )

193. Binatang apa yang paling kaya? (Beruang sebab dia banyak wang.)

194. Kenapa durian tak gugur pada waktu siang,sebaliknya pada malam?jawab semua!!!! (sebabnya kalau durian gugur pada siang dia tahu tinggi ke rendah dia ,so kalau malam dia takkan nampaklah,so dia gugur ke bumi)

195. Dalam sehari, berapa kali kita tengok tikar sembahyang ( tikar mana pernah semayang..keh..keh )

196. Ada sekumpulan gajah hendak menyeberangi melalui titi.ketua gajah menyeberangi nya dulu.apabila sampai di tengah titi.titi itu roboh dan kaki ketua gajah iti patah.gajah2 yang lain patah apa? (patah balik la )

197. Sedang kita berjalan-jalan membeli juadah untuk berbuka. Tiba-tiba semua orang terkejut dan berpaling ke belakang bila terdengar bunyi hon kereta. Kenapa? ( Belakang kepala mana ada mata, sebab tu kena berpaling untuk melihat. Kalau dah ada mata.kan senang)

198. Knape pokok besar slalu nye diterbang.. ( sebab pokok mane leh cabut, giler kape.. )

199. Seorang lelaki dijumpai mati tergantung di tengah-tengah sebuah bilik kosong.. Di bawah lelaki tersebut ada sedikit air..takde kerusi, takde apa2 di bawahnya. Tapi polis dapati dia membunuh diri bukan orang bunuh dia.. Jadi apa bukti dia bunuh diri? (dia berdiri atas seketula ais besarlepas tu dah cair)

200. Satu binatang yang digelar penyanyi ? (Binatang=Singa - singer)

201. Ader seekor burung dia nie tak pandai berenang, nak dijadikan cerita dia jatuh dari pokok lalau terjunam kat dalam sungai so, aper yang terjadi? ( Dia terbang ler takkan dia nak mati free tul tak? )

202. Binatang apa yang berkaki 7? (laba-laba yang patah kaki satu)

203. Seekor kucing dikejar oleh seekor anjing. Tiba-tiba kucing itu hilang entah kemana. Kat mana agaknye kucing tu pegi? (Kat Sarawak le )

204. Antara katak bawah tempurung dengan katak bawah kotak, mane satu lebih cerdik. ( dua-dua same cerdik, pasal dua-dua katak)

205. Banyak-banyak mata , Mata apa yang paling Besar? (Matahari)

206. Kenapa kalau orang naik teksi, diorang tak bayar duit dulu?bila sampai kat tempat yang diorang tuju baru diorang bayar duit. ( sebab duit - zaman dulu dah tak laku )

207. Orang Melayu makan pakai tangan,Orang Cina makan pakai chopstik .Orang India makan pakai ape.????? (Pakai Mulut ler )

208. Kita bangun dia tidur,kita tidur dia bangun,apa itu ??? (Tapak kaki la )

209. Seorang pemburu handalpergi berburu dengan menaiki sampan si sebatang sungai.Tiba disatu selekoh,seekor buaya yang sedang mengandung muncul dengan tiba-tiba.Dengan pantas si pemburu tadi menembak buaya itu Siapa yang mati dulu,buaya atau anak dalam kandungannya? (Buaya tak mengandung- bertelur)

210. Dalam banyak-banyak kapal kapal apa yang boleh bercakap??? (Karpal Singh )

211. Dalam banyak huruf ,huruf apa boleh dikahwinkan? (huruf I & U)

212. Negara yang lapar? (negara Hungary)

213. Ikan yang sentiasa sakit? (ikan kembung)

214. Pulau yang paling ringan? (Pulau Kapas)

215. Bunga yang boleh dimakan? (bunga telur)

216. Burung apa yang orang paling takut? (Burung Hantu)

217. Ada lima orang pakai satu payung tetapi mereka tidak basah. Mengapa? (Sebab tidak hujan)

218. cam mana nak tahu sebatang pokok tuh ....yang mana depan yang mana bakang .... (kalu kiter menghadap dier..depan lah dan kalu kiter membelakang dier...belakang lah...tul kan.)

219. Keretapi berlanggar dengan seekor gajah. Keretapi habis remuk tetapi gajah tidak sedikit pun cedera. Siapa yang kuat? (Orang yang berceritalah yang kuat. Kuat berbohong)

220. Apa kelebihan lelaki & perempuan? (laki bawak telo tak pecah, pompuan bawak susu tak tumpah bodo)

221. Sekotak kayu berisi pasir berukuran 30cm x 15cm x 17cm. berapakah lagi isipadu pasir yang boleh diisi dalam kotak tersebut? (Dah penuh dah... mana boleh isi lagi.)

222. mengapa semasa melintas jalan, lembu tidak perlu melihat ke kiri dan ke kanan?
(sebab mata lembu sudah berada di tepi.....buat apa dia perlu susah-susahkan diri tengok kiri kanan)

223. Penyanyi kalo diorg menyanyi, mesti diorg akan tutuop telinga utk nyanyi high pitch.. Knape eh..??? ( sebab kalo diorg tutup mulut, mcm mane nak menyanyi.. )

224. HUruf Ape yg Bole terbang..?? (HUruf B -Bee )

225. Huruf ape yg bole diminum..?? (HUruf T - Tea)

Tuesday, October 9, 2012

suwit-suwit maaa




setiap jumpa..
mis akn dapat hadiah dari dia...
umbrella purple tu dia kata beli kt MELAKA
mse dia posting sana...
n purple sbb mis mnt kaler tu...
n gelang kaler merah..
masa dia balik SABAH...
warna merah sbb dia mnt kaler tu..
huhuhu

aper pon tq awk..
sy akn smpan n kumpul..

p/s :: tiket wayang citer Taikun ni masih ader ng sy..
suwit2 maaaa


Thursday, October 4, 2012

Kuala Lumpur Vascular Access Conference 2012









Event Title:Kuala Lumpur Vascular Access Conference 2012
04-Oct-2012 to 06-Oct-2012
Venue:Crowne Plaza Mutiara Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia
Secretariat:C/o Console Communications Sdn Bhd Suite 12.9 Level 12 Wisma UOA II 21 Jalan Pinang 50450 Kuala Lumpur Tel: 603 21620566 Fax: 603 21616560
Organizer:Vascular Society of Malaysia
Email:vascular2012@console.com.my
Website:http://www.vascularmalaysia.org
Theme:"Early and Durable Haemodialysis Vascular Access through Education"




Wednesday, October 3, 2012

i will try...aminnn


  • Ptama. Sya nk kn sowg gadis dlm hidup sya menerima sya gn seadanya. Sya..
  • Kedua. Ssh senang bsama sya.
  • Ketiga. Sya suka kn hubungan sya suasana gmbira dan cool n semple maksud nya santai.. Dan kalau gle2s cm sya..
  • Keempat. Sya xsuka pasangan sya kuat cmburu tanpa sebab dan munasabah..
  • Kelima. Sya nk pasangan sya bengang pada kestiaan masing2 kira la jauh ke dekat ke... heart
  • Kelima. Bpgng pada kestiaan masih xkira dekat atau pun jauh
  • Keenam.pasangan sya mst btrus terang jika ad tidak puas hati xmau simpan2..bckp gn pasangan
  • Ketujuh.. Law ada ap2 mst kne bawa bincang. Jgn ptindak mlulu oke contoh cm tnya pedapt..
  • Kelapan. Sya xsuka pasangan sya suka pandang harta bnda.. Dunia yang semetra.
  • Yang takhr...sya suka kongsi pdapt dan sy xsuka mara2..cm sya ckp kn tadi law sya mara sya akn diam saja.. Oke..
  • Yang paling pting sya mmg xsuka owg kuat cmburu nie oke!!
  • Sya ckp bnda tol..nie cara sya bcinta.. Gn pasangan sya
  • Sekian untuk hari hihi.
  • Msti pcaya anta satu sama laen oke

Saturday, September 29, 2012

EKSPO BUKU ISLAM 3~ PAHANG


salam..... sebaik-baik kalam,
akhir nya arini mis berpeluang menghabiskan masa dan jugak wang utk ke Ekspo Buku Islam ni
walaupon dh start 26hb sept- 2 okt 2012 nnt
 yang paling teruja..
dapat jumpa
USTAZ DON DANIYAL
v
v
v
v



Ustaz,, boleh saya amik gambar ustaz...
yessss jangan jeles..
ustaz bg flying kiss
eh silap...jngan tertipu taw
tu sebenar ustaz lepas bersalam ng sorang peminat cilik dia..
budak kecik....



 ustaz Don tengah Sign buku mis...
buku tu jer sempat di hulurkan
yang lain masih berbalut dan di sebabkan keadaan yang tak mengizinkan..


hasil setelah 6 jam berada di pesta buku...
ntah berapa kali dok tawaf gerai2 n booth2 buku kat sana


spesel signature dari ustaz DON,
terima kasih ustaz,
nanti datang lagi....yer.

SEKIAN

Friday, September 28, 2012

MENCARI CINTA ~ leeya myra



tatkala tgn sibuk mnyapu..
mata terpandangkan 1 susunan kemas di hujung sudut bilik ku
dalam deretan itu
mulut ku tanpa sengaja membaca 2 rangkap perkataan itu
"MENCARI CINTA"

antara madah cinta yang sangat2 mnyentuh

"Cinta itu duri. Cinta itu duka. Namun, cinta bukan sekadar hitam putih! Tidak juga betul atau salah! Cinta adalah sesuatu yang sukar di kawal."


Thursday, September 27, 2012

WAJAH ITU,, suara itu

tika kau muncul
d hadapanku
seolah-olah dunia terhenti
seolah-olah hanay ada kau dan aku

ku jdi hilang kata-kata
ku jadi gabra sendiri

seluruh vena kapilari dengan laju
mengalirkan darah merah ke wajah ku

aku jadi hilang tujuan utama
aku berdiri di situ
aku lupa sehinggakan buah bicara kita.
gelak tawa kita
menjadi jelingan
dan perhatian dalam diam
bagi seseorang

kau adalah kebahagian aku...
dia adalah senyuman aku


ADAKAH PERLU AKU MEMBUAT PILIHAN???

jauh di sudut hati, saya teringin nak cakap yang saya sangat-sangat rindukan awak...dan teringin kita bersama, namun biarlah Tuhan menjadi perantara kita andai di kau adalah empunya tulang rusuk ini, Aku redha

Saturday, September 22, 2012

yang mana

samsung galaxy note vs samsung galaxy tab
blackberry vs samsung note
perodua myvi vs persona
dslr vs android

Thursday, September 20, 2012

secangkir kopi

setiap hari..
rutin harian yang sama jer
tanpa ada sebarang pembaharuan dan pertukaran...
berjalan di laluan yang sama..
menghirup udara yang sama
berjumpa orang yang sama...

bilakah dapat ku menghadapi kisah hidup ku yang baru..
bersama orang baru....
suasana baru??

hmm...
mengeluh...
itu jer yang aku mampu setakat ini..
kata orang
x elok mengeluh
seolah2 x meredhai apa yang berlaku kan..
tapi bagu aku
mngeluh dapat membebaskan aku dari memikirkan nasib aku yang tah sampai bila akan begini...


mengenang kan orang2 yang pernah menyinggah  di hati ini..
aku jadi sakit hati
aku lah wanita bodoh yang terlalu patuh pada Cinta
yang akur dengan sgala tindak tanduk lelaki
sampai bila.......

aku mesti
membuka hatiu untuk menerima orang baru
merasai hidup baru...
justeru aku mesti buktikan pada mereka yang aku lah wanita TABAH....

Wednesday, September 5, 2012




Untukmu yang sedang luka,
Jangan pernah engkau hentikan lantunan ayat-ayat cinta. Sekalipun suaramu
tenggelam tertelan riuh desakan air mata. Kau tidak akan pernah tahu siapa
yang akan terubat dengan lantunanmu. Maka teruskanlah nyanyian sucimu~~

Tuesday, September 4, 2012

tok GAJAH patah gading

pahang vs selangor

1-4

Stadium Darul Makmur., Kuantan, Pahang, Malaysia


GIANT LAGI BESOR DARI GAJOH..!!

ヅ ƗƚɑƗƚɑƗƚɑƗƚɑ ヅ ƗƚɑƗƚɑƗƚɑƗƚɑ ヅ


Wednesday, August 22, 2012

matamu MATAKU

last week....
15hb OGOS 2012
@ 26 Ramadhan 1433h
selepas berbuka puasa dengan geng2 YM di padang MPK....
mis pon bergegas ker MASJID sebelah padang tu utk solat Maghrib..
sebab masa tu dh jam 8 mlm...
puas gak cari pintu masuk untuk muslimat..keh keh keh
sampai kat tandas..
mis pon basuh muka n amik wudhuk mcm biasa...
then cepat2 ke tingkat atas utk solat...
tertiba mis ternampak sum1 mse nk amik telekong kat rak tu....


jap2..jap..nnty sambung lagi....

Tuesday, August 21, 2012

warna-warna AIDILFITRI 2012

 raya PERTAMA

 gegel yg omei

 raya KEDUA

 my junior WAWA

raya KETIGA

Monday, August 6, 2012

Sunday, August 5, 2012

GATH chatters PAHANG 1

>michi< >sarah< >chenta<

 antara chatter boboi yang datang
*kucha
*qul4t
*obot
*koho
*rempitz
*rocker

 chatters gegel

 >chenta< >sarah< >eni<

 mis @chenta bersama abg Obot
=big boss

cenderamata dari admin Pahang 1

kek SMILE...yg d sponsor oleh chatters misteri

Wednesday, August 1, 2012

myself in PURPLE


after SAHUR...
1 August 2012 bersamaan 12 Ramadhan 1433H
mis bersiap2 nk ke PHIM..
kena bertolak jam 7.30 am sebab pjalanan amik masa sejam...
di arahkan lapor diri jam 9am..
ok lah kan..sampai awal ckit

mis dapat nama baru
*
*
*
AZIE..

hahahahhahaha
ok lah tu kan...
tapi seriusly...ni 1st tyme kena panggil mcm tu..hik hik hik

selamat tinggal name WANIE....or AZYAN

Sunday, July 29, 2012

KETUK-KETUK RAMADHAN

Assalammualaikum....
salam Ramadhan ke-9
ary ni mis tibe2 teringin nk tulis entry mngenai aktiviti sampingan mis di rumah..
Ketuk-Ketuk Ramadhan
hehehe
semua yg ada di bawah ni..
adalah juadah berbuka yang mama mis menjual di depan rumah..
sedap tak???
meh la cuci2 mata
V
V
V
v


 ikan patin masak tempoyak

ayam percik

 kuih cara berlauk

kuih koci pulut itam

kuih seriMuka 

 kuih sago merah

 kuih lompang

kuih karipap kentang