.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 29, 2012

KETUK-KETUK RAMADHAN

Assalammualaikum....
salam Ramadhan ke-9
ary ni mis tibe2 teringin nk tulis entry mngenai aktiviti sampingan mis di rumah..
Ketuk-Ketuk Ramadhan
hehehe
semua yg ada di bawah ni..
adalah juadah berbuka yang mama mis menjual di depan rumah..
sedap tak???
meh la cuci2 mata
V
V
V
v


 ikan patin masak tempoyak

ayam percik

 kuih cara berlauk

kuih koci pulut itam

kuih seriMuka 

 kuih sago merah

 kuih lompang

kuih karipap kentang

Thursday, July 26, 2012

Perkara berkaitan rawatan yang TIDAK MEMBATALKAN PUASA

Perkara berkaitan rawatan yang TIDAK MEMBATALKAN PUASA:


• Menggunakan ubat titis mata, telinga dan cucian telinga (dengan syarat tidak sampai ke gegendang telinga); diyakini cecair yang dititiskan itu terasa masuk sampai ke kerongkong dan ditelan, maka batal puasa. Tetapi jika diludahkan maka tidak membatalkan puasa.


• Pil tablet nitroglycerin (GTN) atau ubat yang menyamainya(sublingual) yang diambil secara meletakkannya di bawah lidah tanpa ditelan bagi merawat kesakitan dada (angina pectoris) bagi pesakit jantung;

• Melakukan prosedur tampalan gigi, cabutan, pembersihan gigi atau memberus gigi dengan syarat individu yang berpuasa tidak menelan apa-apa bahan ketika prosedur rawatan itu;

• Semua jenis suntikan sama ada melalui lapisan kulit, otot, sendi atau salur darah;

• Pendermaan atau pemindahan darah, begitu juga berbekam. 

• Penggunaan ubat-ubatan dalam bentuk sapuan, balutan dan plaster pada permukaan kulit;

• Pengambilan sampel darah untuk ujian makmal;

• Memasukkan tiub kecil (catheter) melalui salur darah untuk tujuan pemeriksaan seperti prosedur angiogram untuk pemeriksaan jantung;

• Pemeriksaan laparoscop, iaitu pemeriksaan dalaman dengan menggunakan alat yang dimasukkan melalui dinding abdomen untuk pemeriksaan bahagian dalaman pesakit;

• Berkumur-kumur termasuk berkumur-kumur secara gargle (sehingga air hampir ke tekak), dan ubat teraputik semburan ke mulut yang tidak membabitkan proses menelan

• Menjalani biopsy iaitu pengambilan spesimen atau cebisan yang diambil daripada hati atau organ lain untuk tujuan analisis makmal;

• Rawatan dialisis untuk pesakit mengalami masalah buah pinggang sama ada hemodialisis atau peritonealdialisis;

• Menjalani rawatan bius setempat atau separuh (local) dengan semburan atau suntikan setempat;

• Penggunaan ubat buasir dengan memasukkan semula kawasan buasir pada tempatnya tanpa membabitkan kawasan rongga yang dalam.


Tidak batal puasa orang yang memakai contact lens (kanta lekap) pada matanya. 




Perkara berkaitan dengan rawatan perubatan yang MEMBATALKAN PUASA:

Saturday, July 14, 2012

surat tawaran

TAWARAN MEMEGANG JAWATAN JURURAWAT DIALISIS DI PUSAT HEMODIALISIS ISLAM MAKMUR, KUANTAN (PHIM)


~~dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa pihak PHIM bersetuju melantik saudari sebagai Jururawat Dialisis berkuat kuasa mulai 1 OGOS 2012...



** AKHIRNYA..SETELAH 1 TAHUN 8 BULAN menunggu...7 interview yg di hadiri... mis dah dapat jadi nurse..Alhamdulillah.... berkat doa mama dan dengar kata hati

Tuesday, July 10, 2012

adeh....BLOG kena REMOVE


rse berdebar2...
rase x lalu nk makan...
nk layan FB pon dh xdek MOOD...
bila terbaca jer Ayat2 cinta kat atas ni..

ishh,,blogspot ni..
nk uji mis lah tu..
n baru mis tahu..
yg jantung mis ader kat sebelah KIRI..
bila degupan nya td dapat di rasai..
eceh,,eceh,,

Alhamdulillah...nasib dapat balik..
n TIADA entry yg hilang...
walaupon blog mis ni tiada apa2 yg menarik..
tp sgt2 BERNILAI pada mis.

TQ so much pada Blogger  maidaribendang
sebab buat entry cara untuk dapatkan smula blog yg d remove..

** thanx gak kat inchek Meow2..tolong risau kan sal blog sy ni td...

Rezeki TUHAN

Alhamdulillah

Monday, July 9, 2012

YEAH....lesen 'FULL'

ini bukan PERCUBAAN....ini BETUL-BETUL..
hehehe...
actually mis nyer lesen percubaan (p) dh expied 28hb June 2012...
tp d sebabkn sibuk n kekurangan bajet..
mis x renew ag...
ops bukan renew k..
exchange......
n fyi.....for your information...
lesen full x leh wat kt pos office..
so nk kena g JPJ bru leh...

then..td pgi mis dah dapat lesen tu...
wah..bagus lh JPJ Kuantan..
urusan x sampi 5 minit dh setel...



** thanx angah Zana,,tmn kn akak mu ini g JPJ....
**sticker P mis x nak bukak..bia la melekat lagi..heeeee
** JPJ skang guna sistem birthday la...agak2 nyer supaya kita x lupa nk RENEW lesen kan.....

Sunday, July 8, 2012

Barakallah Kak Intan

ops....
sebelom sampai umh nanten...
snap dulu...
kembong pp mcm Mr Fr0ggy..


 my twit sibling..
Four'Teens Gegel

depan pelamin
nanten dok bz posing lam bili..
x dapat gambar ng nanten

pelamin...hantaran 
nanten punyer..
Kak Intan & Abg Azim


**pic nanten n pasangan...coming soon mis uplod k...

Saturday, July 7, 2012

KONICA








dah lama mis x bergambar kat kedai...
selalu nyer edit sndiri..
tp di sebab kan kesuntukan masa..
dan mis MALAS..
so g lah kedai ajer..
amek gambar untuk RENEW my lesen...
gambar asal yg no 1..
yang laen2 dah di cetak rompak kan..hahhahaha

** sebenarnya masa amik pic ni..mis baru lepas iv kat PHIM...pusat hemodialisis islam makmur, 
sambil tunggu abah..mis g kedai Uncle dekat2 area PHIM tu...


Friday, July 6, 2012

wristband entrance to BUKIT GAMBANG WATER PARK


jom g BGRC....
bukit gambang water park
hehehe..partimer ajer lah..
on 1st day...

tadaa..... ni lah wristband yg mis kena ikat kat setiap person yg nk go in MAEN air kat wterpark...


 mcm ni lah..... 
juz tanggalkan pelapik lutsinar yg ader gam..n tampal kat pgelangan tanga...
yeah...ader gelang


n make sure anda lbh 90cm...
kalo kurg...FREEE,,,,
no need wristband

 eh my little chubby BABY..
jgn la angkut itu cornetto..
x muat kete meh

 with LUV....


Thursday, July 5, 2012

Purple PurpLe puRple



meow purple love








~~TEMAN~~~

interview ke-6





Sblm mis ceritakan pglmn mis pi interview kat LPPKN Jalan Raja Laut,,,, best pulak mis tengok bangunan SOGO kat tepi jalan tuh... heheh... dah lama pulak tak pi window shopping rasenyer... 


Mis bermalam di umah BFF mis kat Kg Pandan Dalam,, dia sewa kat sna..then pepagi tu (3hb Julai 2012) mis teman kan dia g Putrajaya,, n dalam jam 12 tghari mis naek tren dr stesen Pandan Indah ke stesen Bandaraya...kena bayar rm2.40.... ok lah...dah la ni 1st tyme mis nak g LPPKN tu..men redah ajer...so turun jer dr tren..mis pon walking ler d sepanjang tepi sungai tu.... n ops...bila ternampak lak Bangunan MARA..mis tergerak nk g cek status permohonan pengurangan pinjaman mis.... naek tgkat 3..ke bahagian kawalan kredit... so suspentol...dlm sistem..mis x pernah aplly pngurangan pon..jadi...mkne nyer borang yg mis hantar bulan 12 aritu..x sampai..sesat ke mana lah agaknya yer....Alhamdulillah....pegawai yg bertugas cakap..Mis kena bayar dalam 6k sahaja.....






ok ok back to the story....

mis sampai tepat jam 12.45 ... bertanya kat abg Guard,,,n terus ke tingkat 8 (SURAU) untuk berehat sebentar dan solat Zuhur,dan sesi interview pon start pada jam 2.30ptg.....seperti yg mis jangka, nama mis dipanggil last sekali... hahah... semua skali ada 44 calon...ader 2 bilik interview..dan setiap kali masuk...4 org....




tingkat 13,,bilik latihan 2

Pengerusi panel interview


soklan-soklan yang d tanya
1. perkenalkan diri
2. apa itu LPPKN
3. tranformasi oleh Yg Berhormat Perdana Menteri
4. cabaran hidup dan cara atasinya
5. aktiviti masyarakat yg di sertai ( in English)
6. ceritakan tentang set sterile

Alhamdullillah....semua dapat di jawab..cuma soklan no 5 mis x der idea..huhu..lagipon dah kesuntukan masa..dan dah penat...

** harap ada REZEKI kali ini....dah 5x g interview...


Monday, July 2, 2012

LIGA euro PSS


KEDUDUKAN TERAKHIR LIGA EURO pss
(PERSATUAN SINGLE SEMALAYSIA)
mis...tempat yg ke 12....
dari 18..
kira oke lah kan..
bukan reti pon,,,
juz transfer jer player Euro...
lastly jdi lah mcm tu....
hihihi...
tq 

McDonald's Fantasy Football


McDonald's Fantasy FootballcDonald's Fantasy Football

Sunday, July 1, 2012

mata hitam ku

 dinner ENcik Tan,,
staff office abah,
mula nya hanya staf b pasangan memasing jer terlibat,
tapi di sebabkan ader yg tak dapat datang,,
So kami 4 beradek dapat JOIN.....
rezeki,,,
dapat mam free
v
v
v
v


 kami Anak2 gadis Che Sub
sama tak muka KAMI...??




ini lak muka Mis yg tengah LAPAr....
banyak tak Mis amik makanan??
hehehehehe...

Abah + Mama kami....
malu2 lak nk pegang tangan,,aishhhh


kami serupa tak>>>>
hehehehehehehe