.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 5, 2012

interview ke-6





Sblm mis ceritakan pglmn mis pi interview kat LPPKN Jalan Raja Laut,,,, best pulak mis tengok bangunan SOGO kat tepi jalan tuh... heheh... dah lama pulak tak pi window shopping rasenyer... 


Mis bermalam di umah BFF mis kat Kg Pandan Dalam,, dia sewa kat sna..then pepagi tu (3hb Julai 2012) mis teman kan dia g Putrajaya,, n dalam jam 12 tghari mis naek tren dr stesen Pandan Indah ke stesen Bandaraya...kena bayar rm2.40.... ok lah...dah la ni 1st tyme mis nak g LPPKN tu..men redah ajer...so turun jer dr tren..mis pon walking ler d sepanjang tepi sungai tu.... n ops...bila ternampak lak Bangunan MARA..mis tergerak nk g cek status permohonan pengurangan pinjaman mis.... naek tgkat 3..ke bahagian kawalan kredit... so suspentol...dlm sistem..mis x pernah aplly pngurangan pon..jadi...mkne nyer borang yg mis hantar bulan 12 aritu..x sampai..sesat ke mana lah agaknya yer....Alhamdulillah....pegawai yg bertugas cakap..Mis kena bayar dalam 6k sahaja.....






ok ok back to the story....

mis sampai tepat jam 12.45 ... bertanya kat abg Guard,,,n terus ke tingkat 8 (SURAU) untuk berehat sebentar dan solat Zuhur,dan sesi interview pon start pada jam 2.30ptg.....seperti yg mis jangka, nama mis dipanggil last sekali... hahah... semua skali ada 44 calon...ader 2 bilik interview..dan setiap kali masuk...4 org....




tingkat 13,,bilik latihan 2

Pengerusi panel interview


soklan-soklan yang d tanya
1. perkenalkan diri
2. apa itu LPPKN
3. tranformasi oleh Yg Berhormat Perdana Menteri
4. cabaran hidup dan cara atasinya
5. aktiviti masyarakat yg di sertai ( in English)
6. ceritakan tentang set sterile

Alhamdullillah....semua dapat di jawab..cuma soklan no 5 mis x der idea..huhu..lagipon dah kesuntukan masa..dan dah penat...

** harap ada REZEKI kali ini....dah 5x g interview...


3 comments:

  1. panjangnya cerita perjalananmu tu..harap2 dpt la job tu....saya doa2kan yg terbaik2 jer.....
    ^______________^

    ReplyDelete