.:: PoLoWer

......♥♥♥...... (57) bissnes (3) cinta (41) contest (18) dunia (10) famili (20) friends (18) giveAWAY (6) islam (6) job (25) KELIRU (7) kesedihan (29) kewanitaan (8) ku MILIK mu (29) LuckyDraw (1) RESEPI (5)

>>> Bila hatiku berbisik....

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 21, 2013

WISHLIST semakin mencapai sasaran

Assalammualaikum..

sebelum berakhir nya penghujung 2013..
mis telah berjaya mengChecked kan Wishlist mis...
tengokk lah kt bahagian atas tu....
tinggal 2 jer lagi wishlist yang belum tercapai...
apa pun Alhamdulillah...
segala nya ada hikmah di sebaliknya...
bia pon mngambil masa untuk menggapainya....


Photo: :: powerBank PINENG

#11200mh #TheFaizIbrahim
powerbank PINENG 11200mh

Photo: :: CANON 600D... #2yearWishList
CANON EOS 600D  & CERMIN MATA

HUTANG wajib di bayar walau tidak di tuntut


Alhamdulillah...
baki pinjaman MARA miss hanya tinggal 3k jer...
insyaallah slow-slow
Mis akan setel kan....

ini pon setelah MARA berbaik hati memberi Pengurangan sebanyak 90%...
Alhamdulillah

Friday, December 20, 2013

BERHABUK dah blog

Assalammualaikum.....
genap 9 bulan Mis tak menjenguk blog purple ni....kesian.....berhabukkk dan bersawang.....


Saturday, November 30, 2013

kenduri Kahwin @ Tasek Permaisuri


Assaalammualaikum...
yess 1st tyme teman Si Dia gi kenduri kawen kawan dia kat taman permaisuri...
hahahahahaha

Monday, September 23, 2013

Kursus Lanjutan Perawatan Renal

Assalammualaikum...

Alhamdulillah...
Miss dapat tawaran join kursus Post Basic Renal (KKM)
sesi 2/2013
bermula 23 September 2013 sehingga 22 March 2014,
kursus terbahagi kepada 2 bahagian
Teori I di KSKB Ulu Kinta, Ipoh, Perak #3 minggu
Teori II di KSKB Sg. Buloh, Selangor
Praktikal di Hospital Selayang



Wednesday, March 20, 2013

hAPPy 25th~~ dah boleh kawen, hope so

Assalammualaikum,
20 March 2013
genap umur mis 25thn
Alhamdulillah...dan bersyukur kerana di beri peluang bernafas sehingga ke tarikh ini...









## thanx kepada yg mengingati hari mama melahirkan mis ini,,,
## thanx jgk yg mndoakan mis cepat2 kawen
## a BIG thanx for my mucux,, sgup pos dr Sabah present tu..n serprise kan mis...LUV u


sweet 25






Friday, March 1, 2013

pray for LAHAD DATU


Allahuakbar....
semoga Lahad Datu di lindungi Allah...
dan semua kembali aman...

info terkini


** nasib incek MKA tinggal di Penampang...jauh dari kawasan pemberontakan...
**Al-Fatihah kepada dua komandar yang terkorban akibat terkena serangan Mortar

Sunday, February 24, 2013

Side sticker untuk My Olive

Assalammualaikum semua....
hari ini mis nak mintak pendapat semua...
agak2 side sticker mner yg sesuai utk mis nyer Cik Olive???








Tuesday, February 19, 2013

The members of 36's Cucu Tok Wan


ALHAMDULLILLAH...
bertambah seorang lagi cucu tok wan...
kali ini hero...
anakanda kepada Wan Mazlina + Mahusin
my aunty...


baby ni belum ada nama lagi...
dan baby ini ada tanda lahir di tepi mata kiri..
mcm aliran air mata kan...


hamboi...
menguap2 dia..
masih mengantuk ker...
maklum lah awal sebulan keluar

Saturday, February 16, 2013

BERgesel dengan tiang parking



tak boleh nak cakap apa dah..
hanya senyum jer la...
dalam hati hanya TUHAN yg tahu,,,
tercalar nyer hati mis..



Wednesday, February 13, 2013

start kerja

13.2.13
si dia dah start kerja....



awak... ingat tau..10 perkara ini..
yang penting SENYUM...
mulut itek awk


dari kejauhan saya doakan awak...
semoga apa yang kita rancang menjadi kenyataan..
AMINNN..



Sunday, February 10, 2013

MAEN AIR + MANDI HUJAN

BUKIT GAMBANG WATERPARK...

Assalammualaikum,
sempena abah dapat tiket free masuk Waterpark Bukit Gmbang...
dapat 7 keping lak tu..
mmg ngam2 utk smua ahli kluarga mis..
tp sayang nyer abah x dapat join cz ada kerja...
so kami berENAM sajalah....
kebetulan semua adik2 mis balik CNY...






Wednesday, February 6, 2013

PJJ

PERCINTAAN JARAK JAUH...

ANTARA KUANTAN DAN KOTA KINABALU.....
jarak memisah kan kita..
tapi tidak hati kita..

saya sayang awak...

Saturday, February 2, 2013

date yg ke-6

date yg sgt2 sedih..
sbb si dia akn pulang ke sabah..
dan untuk sementara waktu
kami mmg takkan berjumpa...
huhu

siksanya cinta jarak jauh

Sunday, January 20, 2013

MR. Popeye


Assalammualaikum...
arini mis nak cerita sal incek popeye tersayang...
dia pandai melukis...
kami slalu doodle bila berYM


*****
tahukah kamu apa yg ku pinta?
di setiap doa sepanjang hariku....
"Tuhan, tolong jaga dia...
Tuhan, aku syg dia..."



Wednesday, January 16, 2013

Already taken

Assalammualaikum..

28 December 2012
remember it......
You n Me...


alhamdulillah...


Tuesday, January 15, 2013

REZEKI Allah itu luas

Assalammualaikum....
dengan ini...
bertarikh hari ini 15 January 2013...
mis telah membuat keputusan Muktamad untuk menolak Tawaran kerja dengan Goverment...
atas sebab-sebab tertentu...
Dimana mis sepatutnya akan melapor diri di Jabatan Kesihatan Daerah Negeri Selangor sebagai Jururawat u29....

Sesungguhnya... menolak sesuatu yang besar bukan lah bermakna kita akan menjadi lemah.....di mana-mana rezeki Allah dah ada...hanya kemahuan diri sahaja yang berhak membuat keputusan....


Monday, January 14, 2013

LONG ranger WIF Purple CDD

Assalammualaikum....
today..
mis dgn yakin n penuh konfidensial
telah menjadi salah seorang pemandu berhemah di jalan raya Gambang-Kuantan
dan Alhamdulillah..
setiap kali trafik lite..
HUJAU....
kebarangkalian utk mampus enjin sgt2 tipis...
dan yang paling sgt2 teruja
bila mama dapat tahu mis siap berhenti Eng Hong beli brng lagi..
hehehehe
saya dah boleh memandu sendiri tanpa pengawsan abah...

**incek popeye pesan...mis kena kuat..dan jangan bergantung harap ng sesape pon..sebab dia jauh...
    BAiklah cyg... luv u

Saturday, January 12, 2013

PENGURANGAN KADAR BAYAR BALIK LOAN MARA

>>merujuk tajuk entry di atas..
mis punya permohonan pengurangan Kadar Bayaran Balik Pinjaman MARA mse study dulu..
(DIPLOMA)
dah di luluskan..

Alhamdulillah..

Jumlah Perbelanjaan = Rm 57, 428.00
Kadar Bayaran Balik (%)  = 10
Amaun Perlu Bayar Balik = Rm 5,742.80

** suka sgt hati mis....skang mis dah bayar Rm 900...so tgal lg Rm 4,842.80....

Wednesday, January 2, 2013

Kembali ke sekolah


Assalammualaikum.....




"Setiap kita tentu sekali mempunyai kenangan manis akan keterujaan hari pertama di sekolah, kebimbangan untuk memperoleh kenalan-kenalan baru serta berjumpa dengan guru baru. Apabila sekolah bermula pada 2013 nanti, kira-kira 5.3 juta pelajar akan kembali ke bilik darjah masing-masing untuk menimba ilmu demi mencapai masa hadapan yang cerah. Marilah kita ucapkan selamat maju jaya kepada mereka semua, tatkala kita berganduing bahu dengan para guru dan pendidik seluruhnya dalam menyokong pembangunan anak-anak Malaysia ini mendapat pendidikan."  - Harian METRO

PRINSIP Rukun Negara
* kepercayaan kepada Tuhan
*kesetian kepada Raja Dan Negara
*keluhuran perlembagaan
*kedaulatan undang-undang
*kesopanan dan kesusilaan



p/s teringat zaman kecik-kecik dulu..gi sekolah..... 18 tahun yang lalu

Tuesday, January 1, 2013

HNY ~~happy new year 2013

Assalammualaikum..



Esok adalah bagaikan misteri
Jangan berhenti berharap meskipun tahun telah berganti
Kerana itulah yang tetap membuat kita tetap tersenyum

Waktu terus berlalu, lembaran demi lembaran telah dilalui
Coretan demi coretan telah memenuhi
kadang tak bererti, kadang tanpa makna, atau hanya sedikit makna
Semoga di tahun ini setiap lembaran memiliki makna, setiap lembaran bermanfaat.
Selamat tahun baru. Semoga lebih berjaya



** masih membawa azam tahun lepas yang belum tercapai~~~~